Logo demaasenwaler.nl

Cursus muziek maken op je laptop

DRUTEN - De Nieuwe Muziekschool start woensdag 23 januari met een korte cursus Ableton Live, een computerprogramma waarmee je muziek kunt maken.

Docent Jheronimus (Jeroen) Duko leert de deelnemers hoe ze een track bouwen, arrangeren, mixen en masteren, en laat ze werken met Synthesizers, Samplers, Eq's, Compressors en nog veel meer. En dat alles gewoon op de eigen laptop. Duko heeft onlangs een nieuw album uitgebracht en heeft al twintig jaar ervaring met samplers en programma's als Ableton Live. 'Ik droomde als kind van mijn eigen studio. De kosten voor de spullen daarvoor liepen in die tijd op tot wel een miljoen euro. Dit was gewoon onmogelijk. Nu kun je die hele studio bezitten in je desktop of laptop. Wat een fantastische tijd om muziek in te maken!'

De cursus omvat vijf lessen op de woensdagavonden van 18.30 tot 20.30 uur. De eerste bijeenkomst is op 23 januari. Deelnemen aan de cursus kan wanneer je beschikt over een werkende versie van Ableton Live 9 of 10 op je laptop. Zorg ook voor een koptelefoon of oortjes. De cursus start bij minimaal zes deelnemers. Aanmelden kan tot 16 januari. Voor meer informatie, zie: www.denieuwemuziekschool.nl.

Meer berichten