Logo demaasenwaler.nl
Een van de laatste schaakkampioenschappen in Maas en Waal in de jaren '80.
Een van de laatste schaakkampioenschappen in Maas en Waal in de jaren '80. (Foto: SV Tornado)

Eerste schaakkaravaan van start

MAAS EN WAAL - De eerste editie van Schaakkaravaan Maas en Waal gaat op zaterdag 19 januari van start in de Westerpoort Experience in Druten. Een reizend toernooi met als inzet een Maas en Waals schaakkampioenschap, wat daarmee terug is van weggeweest. Inwoners van de gemeenten Druten en West Maas en Waal zijn van harte uitgenodigd voor deelname op verschillende locaties.

Wethouders Ton de Vree (West Maas en Waal) en Sjef van Elk (Druten) openen het schaakfestijn in het iconische 'Westerpoort'. Bijzonder, omdat dit gebouw precies op de grens van beide gemeenten gelegen is. Gemeente West Maas en Waal ondersteunt het evenement bovendien met een subsidie van ruim 500 euro.
'Gezellig genieten van het schaakspel', zo klinkt de eerste doelstelling van de organisatie, die in handen is van schaakvereniging Tornado. 'Vooraf, tijdens de pauze en aan het slot is er volop gelegenheid om, onder het genot van een hapje en drankje, na te kletsen of, informeel, partijtjes voort te zetten.'

Gespeeld wordt, op verschillende data, naast Druten in Deest, Altforst, Beneden-Leeuwen, Dreumel, Wamel en Maasbommel. 'Op alle locaties worden aanmoedigingsprijzen uitgedeeld. De hoofdprijzen, voor de drie finalisten, worden op de slotdag uitgereikt.'

Oude traditie

Met het nieuwe evenement wordt feitelijk een oude traditie in ere hersteld. 'In de jaren tachtig van de vorige eeuw werd het laatste Schaakkampioenschap van Maas en Waal georganiseerd. In één weekend werden toen zeven partijen gespeeld, met twintig minuten bedenktijd per speler. Spelers krijgen nu wat meer bedenktijd: drie kwartier per partij', aldus de organisatie. In totaal worden er veertien partijen gespeeld, maar afwezigheid op twee van de zeven speeldagen heeft geen gevolgen voor de eindstand. 'De tien beste resultaten zijn bepalend', aldus de organisatie. Aanmelden kan op locatie, maar de organisatie prefereert aanmelding vooraf via: schaakkaravaan@svtornado.nl of tel. 06-11474781.
Op www.svtornado.nl vindt men meer informatie en alle speeldata.

Meer berichten