Logo demaasenwaler.nl
Een repetitie van Riverland in het Bondsgebouw.
Een repetitie van Riverland in het Bondsgebouw. (Foto: John van Gelder)

Riverland belooft vuurwerk in eerste show

DRUTEN - Showorkest Riverland treedt 18, 19 en 20 januari op in het Agora Theater te Druten. De bigband is drie dagen lang te bewonderen tijdens hun nieuwste theatershow: 'Riverland Wishes'. 'We willen onze passie overbrengen op ons publiek', zegt Wim Willems, voorzitter van de muziekvereniging.

Willems, die zelf de trombone bespeelt, beschrijft die passie: 'We zijn een groep van 25 vrijwilligers, die ieder op hun eigen manier een steentje bijdragen. Dat maakt de theatervoorstelling tot een echt product van de vereniging.' Mede-trombonespeler Anton Kuypers vult hem aan: 'Bijna al onze muziek moet worden herschreven, dat is het gevolg van ons brede repertoire.' De grote diversiteit aan muziekstijlen is geen gewoonte voor een traditionele bigband.

Een traditionele bigband is Riverland ook allerminst. Met driestemmige zang, dansers en veel humor wordt het publiek steeds verrast. 'We hebben ook veel interactie met het publiek, dat vinden we belangrijk. Het is niet zomaar een concert', zegt Kuypers. Ook basgitarist Hans van den Berg geniet van het verrassingselement. 'Dan weer een accent op het orkest, dan op de dansers. Ook de dans en zang is steeds heel anders', lijkt hij het toekomstige publiek te beloven.

De 25 muzikanten staan onder leiding van Herman van Teffelen. Met zijn enthousiasme leidt de beroepsdirigent zijn orkest door ieder nummer. 'De dirigent is heel belangrijk. Hij weet precies wat iedereen nodig heeft om gefocust te blijven', weet Kuypers. Van den Berg waakt ook voor onderschatting van zijn rol. 'Het is een soort voetbaltrainer, die bij elk nummer weer een ander plan heeft. Dat is ook nodig in zo een muzikale productie, anders is het gewoon nootjes poepen', zegt hij.

De kaartjes voor theatervoorstelling 'Riverland Wishes' zijn inmiddels uitverkocht. De teleurgestelde fans hoeven echter niet lang te wachten op een herkansing. Op 23 februari verzorgt Riverland samen met mede-bigband Mainstream Connection een spectaculaire dansavond in de Twee Linden, Beneden Leeuwen. Meer informatie hierover volgt op: www.showorkest-riverland.nl.

Door Kevin van Buuren

Meer berichten