Column Babbels

Column

Geschoffel

Beuningen Nu & Morgen vindt dat particulieren en bedrijven rotondes en middenbermen in de gemeente moeten adopteren. Alleen zo kan de boel nog een visitekaartje voor Beuningen blijven.

Althans, dat beweerde BN&M-raadslid Nicole Bannink tijdens de laatste raadsvergadering, maar misschien was ze wat in de war.

Ze had het immers over de rotondes op de 'Schoenakker' en de 'Van Heemstrabaan'. Die staan niet op de kaart, Nicole… En zelf vind ik rotondes en bermen van de Schoenaker en de Van Heemstraweg er prima bij liggen.

De rotonde bij de McDonalds heeft geen onooglijk object en bij de Shell staat zelfs één van de mooiste kunstwerken die ik ken. Je rijdt er voor je plezier een extra rondje omheen om alle vormen te bewonderen.
Nee, als we ons als gemeente ergens voor moeten schamen dan is het wel de laatste 500 meter snelweg voor de afslag Beuningen. Als je vanuit Nijmegen komt, durf je met goed fatsoen eigenlijk niet naar rechts te kijken. De met graffiti en troep besmeurde glazen schuren van aanwonenden doen pijn in 't hart en aan je ogen.

De entree van onze mooie gemeente lijkt op een achterstandswijk uit de jaren tachtig. En ik durf de stelling aan dat dit al meer dan vijftien jaar zo is, en Beuningen doet niets.

Natuurlijk zal het lastig zijn: die glazen gebouwtjes zijn geen gemeentelijk eigendom. Maar doe tenminste een poging!

Overleg met eigenaren of plant voor mijn part op de grond die ervoor ligt een hoge haag bomen, struiken of planten.

Maar nee, de gemeenteraad wil nog meer gemeentelijke verantwoordelijkheid in de schoenen van de burgers schuiven door ons nu zelf voor de rotondes en groenstroken te laten zorgen. Een schop zou je ze geven, maar de bedoeling is dat we zelf gaan schoffelen geloof ik.

Misschien moeten inwoners eens een dagje raadsleden gaan adopteren en ze laten zien hoe Beuningen eruit ziet en welke problemen hier spelen.

Wedden dat die raadsleden daarna een echt visitekaartje voor de gemeente zijn?