Afbeelding
Foto: Ruben Schiks

Columns Bas van der Hoeven gebundeld in 'God en Kauwgum'

Algemeen

DRUTEN - Met bijzondere titels als 'God en Kauwgum', 'Vlooienvader' en 'Buixes' schrijft columnist Bas van der Hoeven wekelijks in de Maas&Waler over zijn leven als 'pensionado'. Op meeslepende, grappige en vaak ontroerende wijze weet hij de lezers mee te voeren in zijn wereld van nu en vroeger. Voor velen vormen zijn belevenissen en herinneringen 'het leesfeest van de week'. Reden genoeg voor de Maas&Waler om een bundel met de beste 50 columns uit te brengen.

Bas behoorde jarenlang tot het vaste redactieteam van regionaal dagblad De Gelderlander, en schrijft sinds zijn pensioen columns voor de Maas&Waler. Inmiddels zijn er ruim 125 columns van zijn hand verschenen.

De titel van het boek, 'God en kauwgom', is afgeleid van de gelijknamige column, die verscheen op woensdag 22 augustus van dit jaar. De redactie ontving de column de dag ervoor, met het begeleidende schrijven: 'waarom ik geen paus ben geworden'. Het betreft een geweldige column, waarin Bas lezers een kijkje gunt in zijn jeugd, een tijd waarin het geloof een heel andere plek in de maatschappij innam. En of je nu wel of niet gelooft in de kerk, de paus, de pastoor of de bijbel, het geloof blijft een interessant onderwerp om over te lezen (én te schrijven).

Illustraties

Toen we Bas vroegen of hij mee wilde werken aan het boek was hij direct enthousiast. Hij stelde echter één voorwaarde, dat de cover van het boek en de bijpassende illustraties gemaakt zouden worden door actionpainter Hein van Houten. De twee kennen elkaar al jaren en hebben veel bewondering voor elkaars werk. Hein heeft de illustraties dan ook met veel enthousiasme speciaal voor dit boek gemaakt. Het boek kost 10 euro (waarvan 2,50 euro bestemd is voor Leergeld Tweestromenland) en is vooralsnog exclusief verkrijgbaar op het kantoor van de Maas&Waler, Ambtshuisstraat 1 in Druten.