Logo demaasenwaler.nl
Foto: kerstverhaal
Kerstverhalen 2018

Het Kerstverhaal van Maas en Waal

Wat een enthousiaste reacties hebben we ontvangen op onze oproep om mee te schrijven aan Het Kerstverhaal van Maas en Waal. Maar liefst 54 inzendingen mochten we ontvangen, allen gebaseerd op dezelfde inleiding. Winnaar van de verhalenwedstrijd 2018 is geworden Anieck Pouwel met haar verhaal over een Syrische vluchteling. Lees hier haar kerstverhaal.

Bekijk hier alle ingezonden verhalenDe inzendingen zijn beoordeeld door kinderboekenschrijfster Marloes Kemming, Kindercorrespondent Tako Rietveld (bekend van het Jeugdjournaal) en eigenaresse van Bruna Druten, Andrea Arends. Zij waren het er unaniem over eens dat de veertienjarige Anieck Pouwel het beste kerstverhaal heeft geschreven. Met haar winnende verhaal verdient ze een boekenpakket van Bruna Druten. 'In het verhaal heeft Anieck goed beschreven wat er nu in onze maatschappij speelt', aldus jurylid Tako Rietveld. 'Ze heeft mooi beschreven hoe Nadir zich hier voelt zonder verblijfsvergunning, en bij einde van het verhaal krijg je helemaal een warm gevoel.' 

Eervolle vermeldingen
Eervolle vermeldingen van de jury zijn er voor Lotte Huisman, Lyna Grim, Mare Labout en het drietal Tonia, Anouk en Zoë van OBS De Wijzer in Beneden. Hun verhalen, en die van de andere deelnemers, zijn terug te vinden in het dossier 'kerstverhalen 2018'. De verhalen zijn geplaatst met als titel de voornaam van de schrijver/schrijfster. De teksten die geschreven of op kopij zijn aangeleverd zijn als afbeelding gepubliceerd. De kerstverhalen zijn te delen via Whatsapp en Facebook. Zo kun je ook anderen mee laten genieten van het door jou geschreven kerstverhaal.

Meer berichten