Afbeelding
Foto: pixabay

Tuana Gundogdu

Algemeen

HET KERSTVERHAAL VAN MAAS EN WAAL

Het had de hele dag gesneeuwd en Maas en Waal lag onder een dikke witte deken die alle geluiden dempte. Het was midden in de nacht en er was geen mens op straat. Het enige teken van leven was het spoor van voetafdrukken in de sneeuw, dat hij nu al urenlang volgde. Zijn adem maakte wolkjes in de koude lucht, terwijl hij hijgend zijn best deed om precies in de voetafdrukken van zijn voorganger te gaan staan. Niemand wist dat hij hier was. Achter de ramen van de huizen flonkerden lichtjes en droomden mensen over morgen. Dan was het kerstmis. Tenminste…

dat was de bedoeling. Het was zo mistig buiten dat je niks kon zien. De kerstman was onderweg naar zijn grote huis waar de elfjes werken. Maar ze hadden geen geld om cadeau's te kopen voor de kinderen. Dus de kerstman ging zich verkleden als een zwerver en ging op straat zitten bedelen om geld, maar niemand zag hem zitten door de mist. Dus ging hij langs de deuren en toen kwam hij bij een miljonair en... BAM! de kerstman kreeg een miljoen euro. Daarvan kocht hij cadeau's en de elfjes gingen meteen aan de slag. De kerstman liet de rendieren los om ze eten te geven maar ze vlogen weg. Hoe moesten de cadeau's nu naar de kindjes gebracht worden? De kerstman had wel een idee hij ging Mega Mindy om hulp vragen. Dat duurde wel een eeuwigheid, maar er is een nog groter probleem! zei de kerstman. WAT?.. zeiden de elfjes in koor. De straten en de huizen zijn helemaal niet versierd.  Misschien hebben ze dit jaar geen zin in kerst, zei de de kerstman. Tuurlijk wel, zeiden de elfjes. Misschien kan Rudolf mee helpen met versieren? ja graag, zei de kerstman.

De kinderen waren van plan om iets tofs te gaan organiseren, maar dat mocht niemand weten. De kinderen waren op zoek naar bekende of beroemde mensen om met hun een concert te organiseren. En iedereen mocht komen, ze waren aardig goed bezig. Ondertussen was de kerstman en zijn team bijna klaar met de cadeau's. De kinderen hadden een concert georganiseerd met beroemde rappers zoals Alrima, Boef, Bizzy en nog veel meer. Uiteindelijk hielp iedereen mee met het versieren, behalve de kerstman want dat was nog een geheimpje. Maar toen was het eindelijk zover, de kinderen riepen de kerstman en hij vond het geweldig wat ze hadden gedaan en natuurlijk, toen het 's nachts werd, kreeg iedereen een cadeautje in zijn sok.