Afbeelding
Foto: pixabay

Sterre Roelofs

Algemeen

HET KERSTVERHAAL VAN MAAS EN WAAL

Het had de hele dag gesneeuwd en Maas en Waal lag onder een dikke witte deken die alle geluiden dempte. Het was midden in de nacht en er was geen mens op straat. Het enige teken van leven was het spoor van voetafdrukken in de sneeuw, dat hij nu al urenlang volgde. Zijn adem maakte wolkjes in de koude lucht, terwijl hij hijgend zijn best deed om precies in de voetafdrukken van zijn voorganger te gaan staan. Niemand wist dat hij hier was. Achter de ramen van de huizen flonkerden lichtjes en droomden mensen over morgen. Dan was het kerstmis. Tenminste…

als de kerstman cadeautjes komt brengen. Want een dief heeft alle cadeautjes gestolen De meneer in het begin was de politieman. Hij heet Henk en is op zoek naar de zak van de Kerstman met alle cadeautjes voor de kinderen. De elfjes van de Kerstman hielpen ook mee met zoeken. Op een gegeven moment hielden de voetstappen op en stonden Henk en de elfjes voor een hele grote boomhut. Ze klommen naar boven en maakten de deur open. Maar daar binnen was niemand, tenminste zo leek het. Ze liepen naar binnen en daar werd Henk ineens van achter vast gegrepen hij kreeg ook gelijk een harde klap tegen zijn hoofd. Het was al licht toen Henk weer bijkwam van de harde klap. Hij zat met een stevig touw vastgebonden aan een paal. De elfjes waren weg. Henk bedacht dat hij nog een zakmes in zijn broekzak had. Hij probeerde het zakmes uit zijn broekzak te pakken maar het zakmes was weg. Zijn pistool ook, alles was weg. Hij keek in het rond. In een hoek zag hij een grote zak liggen. Misschien de zak van de kerstman?

Hij probeerde de knoop in het touw los te maken. Hij friemelde en friemelde en friemelde en op een gegeven moment schoot de knoop los. Henk stond op en liep naar de deur maar die zat op slot. Hij zag een hamer liggen, pakte de hamer en liep weer naar de deur en sloeg net zo lang tot dat er een groot gat in zat. Daarna ging hij zo snel hij kon terug naar het politiebureau. Hij haalde meer agenten en ze liepen terug naar de boomhut en klommen ze zo stil mogelijk naar boven en gluurde door een raampje. De mannen die de zak hadden gestolen waren terug en ze zaten in de boomhut een spel te spelen. Ze gingen naar binnen en pakte de handboeien. Ze moesten de mannen wel slaan anders werkten ze echt niet mee. Toen namen een paar politieagenten de mannen mee en de andere gingen zoeken naar de zak met cadeaus. Een van de agenten vond een grote rode zak. Die namen ze mee en ze gingen terug naar het politiebureau. Daar belden ze de kerstman op dat ze de zak hadden gevonden ze vroegen ook of het de goede zak was. Gelukkig was het de goede zak. En daarna vroegen ze ook nog of de elfjes bij hem waren dat was zo de kerstman zei ook dat het heel erg goed ging met de elfjes. Kerst is gered!!!