Afbeelding
Foto: pixabay

Davy de Goeij

Algemeen

HET KERSTVERHAAL VAN MAAS EN WAAL

Het had de hele dag gesneeuwd en Maas en Waal lag onder een dikke witte deken die alle geluiden dempte. Het was midden in de nacht en er was geen mens op straat. Het enige teken van leven was het spoor van voetafdrukken in de sneeuw, dat hij nu al urenlang volgde. Zijn adem maakte wolkjes in de koude lucht, terwijl hij hijgend zijn best deed om precies in de voetafdrukken van zijn voorganger te gaan staan. Niemand wist dat hij hier was. Achter de ramen van de huizen flonkerden lichtjes en droomden mensen over morgen. Dan was het kerstmis. Tenminste…

De jongen volgde de grote reusachtige voetafdrukken de hele avond, Het bleef maar doorgaan en doorgaan totdat de grote voetafdrukken ergens stopte. Het was bij een grot en geen kleine maar een immens grote grot vol vieze spinnen en piepende vleermuizen. Volgens mij is het een hele grote reus want anders heeft hij niet zo'n grote grot vol grote spinnen en vleermuizen. Het jongetje ging weer naar huis maar toen hij naar huis liep hoorde hij iets, het leek op een zwaar gehijg. Hij besloot om heel hart te gaan rennen en om heel hard HELP te roepen. Het leek alsof de reus ook ging rennen. De reus begon te brullen en schreeuwen. Hij kwam steeds dichterbij en de jongen viel op de grond en hij was bewusteloos geraakt. Toen de jongen wakker werd was die op en neer aan het wiebelen en zag alleen de grond en de witte grote voeten. Hij dacht dat doet mij aan iemand denken. BIGVOET!! Bigvoet is een monster dat een legende is maar het is toch waar bigvoet bestaat. Oh nee ik ben gevangen door de grote gevaarlijke vieze stinkende bigvoet. Wat moet ik doen, wat moet ik doen dacht de jongen. Ik word dadelijk opgegeten door de bigvoet.

Ondertussen waren wij bij de grot van bigvoet. Ik hoorde een grote pan borrelen maar ik kon niks zien want ik zat in een grote zak vol vis want bigvoet houdt wel van vis maar volgens mij ook van kindjes. Maar opeen ging de zak open en zag ik zijn hoofd, het was zo lelijk dat ik niet meer kon kijken. Op de achtergrond zag ik de zon al opkomen en ik dacht dadelijk zijn papa en mama al wakker, zouden ze bezorgd raken of bellen ze de politie. Ik probeerde te ontsnappen maar dat lukt niet. Ik vroeg gewoon mag ik naar huis. Nee zei bigvoetje mag niet naar huis. Maar het is bijna kerst? Boeit mij niet zei bigvoet want ik heb ook nooit kerst gevierd dus jij ook niet dus jij gaat niet naar huis. Maar ik moet naar huis zei het jongetje. Nee zei bigvoet boos. Hij haalde het jongetje uit de zak en stopte hem in een glazen pot. Het jongetje wiebelde en de pot viel op de grond. Bigvoet hoorde dat maat het jongetje was al achter iets gekropen.

Toen bigvoet naar de achterkant van de grot liep ging de jongen ontsnappen en hij was de grot uit en renden naar huis, Hij was bij zijn huis aangekomen en deed snel zijn kleren uit en ging in bed liggen. Zijn vader en moeder kwamen naar zijn kamer en maakten hem wakker om kerst te voeren. Hij was net op tijd thuis.