Afbeelding
Foto: pixabay

Jop Schoenmakers

Algemeen

HET KERSTVERHAAL VAN MAAS EN WAAL

Het had de hele dag gesneeuwd en Maas en Waal lag onder een dikke witte deken die alle geluiden dempte. Het was midden in de nacht en er was geen mens op straat. Het enige teken van leven was het spoor van voetafdrukken in de sneeuw, dat hij nu al urenlang volgde. Zijn adem maakte wolkjes in de koude lucht, terwijl hij hijgend zijn best deed om precies in de voetafdrukken van zijn voorganger te gaan staan. Niemand wist dat hij hier was. Achter de ramen van de huizen flonkerden lichtjes en droomden mensen over morgen. Dan was het kerstmis. Tenminste…

Als het wel doorgaat . want er was ook een koekiemonster en die koekiemonster die probeerde kerstmis te verpesten. En dat wouden de mensen niet in kerstmisland. Koekiemonster ging toen naar het kerstmishuis waar alle cadeautjes werden gemaakt. Koekiemonster probeerde alle cadeautjes en alle koekjes te stelen maar gelukkig had de kerstman ook bewakers en dat waren de elfjes. De elfjes hadden ook wapens en dat waren lolly's. gelukkig hebben ze het overleefd de koekiemonster is gevlucht.

En toen ging koekiemonster naar het bos maar er was een klein probleempje. Want koekoiemonster ging naar het bos en in het bos wonen de 5 koekjes en koekiemonster hield van koekjes. Dus hij liep er naar toe en wou ze opeten maar gelukkig zagen de 5 koekjes het optijd dus ze konden nog maar net ontsnappen en koekiemonster baalden. Koekiemonster dacht dan ga ik wel naar men huisje en morgen neem ik wraak. De volgende ochtend stond hij op en nam nog een poging te wagen de elfjes waren weer druk bezig met de cadeautjes in te pakken want morgen is het de echte dag want dan is het kerstmis dan krijgt iedereen cadeautjes. Dus hij dacht nu is het mijn kans maar waar hij niet aan dacht is dat er ook nog rendieren zijn die herkennen heel veel geuren en toen opeens rook rudolf een vreemde geur dus hij gaf het door aan de kerstman en de kerstman schakelde de elfjes in toen kwamen alle elfjes op de koekiemonster af ze zeiden weg koekiemonster en koekiemonster werd bang omdat het er zoveel waren dus hij rende weg. De volgende dag was het kerstmis de kerstman roepte hohohohoho mery cristmas en toe liep het toch nog allemaal goed af.