Afbeelding
Foto: pixabay

Lotte Seising

Algemeen

HET KERSTVERHAAL VAN MAAS EN WAAL

Het had de hele dag gesneeuwd en Maas en Waal lag onder een dikke witte deken die alle geluiden dempte. Het was midden in de nacht en er was geen mens op straat. Het enige teken van leven was het spoor van voetafdrukken in de sneeuw, dat hij nu al urenlang volgde. Zijn adem maakte wolkjes in de koude lucht, terwijl hij hijgend zijn best deed om precies in de voetafdrukken van zijn voorganger te gaan staan. Niemand wist dat hij hier was. Achter de ramen van de huizen flonkerden lichtjes en droomden mensen over morgen. Dan was het kerstmis. Tenminste…

als kerstmis er nog is. Want de Kerstman is zijn zak vol cadeaus kwijt. Dat komt allemaal door een ondeugend meisje genaamd Lilly. Zij was het ondeugendste meisje van heel Maas en Waal. Ze probeerde de voetstappen te volgen van de Kerstman, maar ze waren al bijna verdwenen omdat het zo hard sneeuwde. Maar toen hoorde ze een bel. Die kwam van de Kerstman, dacht ze. Lilly wou de kerstman helpen met het zoeken. Dat was voor het eerst, want meestal wilde ze nooit iemand helpen. Ze ging naar de kerstman en zei: "ik ga je helpen met zoeken kerstman." De kerstman draaide om en zei:" jij helpen haha dat is voor het eerst, maar oké."

Ze gingen de zak zoeken, maar toen haalde de kerstman een sneeuwbol uit zijn jas. "Wat is dat?" vraagt Lilly. "Een magische sneeuwbol hij kan de zak zoeken, als het harder gaat sneeuwen in de sneeuwbol dan zijn we in de buurt, en zo te zien is hij niet ver. Volgens mij ligt die in Druten", zegt de kerstman. Ze gaan naar Druten, ze zoeken overal maar ze zien de zak nergens. "Kerstman we krijgen nooit de zak met cadeautjes terug voor kerst ochtend, sorry dat ik kerst heb verpest" zegt Lilly.

"Ach Lilly we vinden de zak heus wel, volgens mij ligt die in die grootte kerstboom" zegt de kerstman, en hij wijst naar de hoge groene kerstboom. "Maar hoe komen we daar? Ik met mijn dikke pens kom daar nooit op, en mijn kerstmuts zit in de zak, en zonder de kerstmuts kan ik niet in stof veranderen" zegt de kerstman wanhopig. "Ik kan er wel naartoe want, ik zit op klim les en doe aan turnen dus" zegt Lilly. "Oké ik geef je een duwtje" zegt de kerstman. "Ja op drie, 1…2…DRIE!" Schreeuwt Lilly hard. Ze klimt en ze klimt en ze klimt. "Ik ben er bijna" schreeuwt ze. "Wat??" Roept de kerstman terug. "Ik zei ik ben er" zegt Lilly voordat  de tak afscheurt. "AAAAAAAH" schreeuwt ze, maar ze kan nog net op tijd een andere tak vast pakken. "Lilly gaat het wel" roept de kerstman. En Lilly knikt. Ze pakt de zak en klimt naar beneden. "Nu nog alleen naar de mensen toe brengen" zegt de kerstman. Hij zet Lilly thuis af en zwaait vaarwel.

"Doei doei kerstman" fluistert ze, en ze gaat slapen. Ze word door haar moeder en vader wakker gemaakt. En ze zeggen tegelijk: "er ligt een cadeau onder de kerstboom en hij is voor jou." Lilly wordt wakker en gaat naar beneden, en ze ziet een puppy. Ze knuffelt hem en zegt: "dit is de mooiste kerst van mijn leven."