Afbeelding
Foto: pixabay

Levi van den Hurk

Algemeen

HET KERSTVERHAAL VAN MAAS EN WAAL

Het had de hele dag gesneeuwd en Maas en Waal lag onder een dikke witte deken die alle geluiden dempte. Het was midden in de nacht en er was geen mens op straat. Het enige teken van leven was het spoor van voetafdrukken in de sneeuw, dat hij nu al urenlang volgde. Zijn adem maakte wolkjes in de koude lucht, terwijl hij hijgend zijn best deed om precies in de voetafdrukken van zijn voorganger te gaan staan. Niemand wist dat hij hier was. Achter de ramen van de huizen flonkerden lichtjes en droomden mensen over morgen. Dan was het kerstmis. Tenminste…

als de kerstman dat zou kunnen redden want hij moest nog zoveel huizen langs. Mensen hadden allemaal de kerstboom met de lichtjes aan ze lagen lekker te slapen en toen de kerstman een huis in ging om cadeautjes te brengen werd een kind wakker en sloop de kamer uit. De kerstman had niks door en het kind zag hem en volgde de kerstman naar de slee. De kerstman ging weer cadeautjes halen en weer bij de kinderen in huis brengen het viel het kind op dat de kerstman krachten had. Hij had stof krachten , hij kon in stof veranderen en zo de huizen in via de schoorsteen. Uiteindelijk zat het kind verstopt in de slee de kerstman ging vliegen met de slee.

Ze hadden een of ander portaal om naar een anderen plek te gaan. Het kind tikte de kerstman aan ,hij schrok en de slee vloog naar beneden en stortte neer dus ze moesten gaan lopen en gingen samenwerken. Ze gingen naar een café om wat te eten en toen hadden ze geen vervoer dus steelden ze een auto en de politie werd gebeld. De politie achtervolgden de kerstman en het kind. De benzine was op dus ze werden opgepakt. De kerstman werd overhoord. Hij zei; he politie agent ik weet nog wat jij voor je 10e de kerst hebt gevraagd dat was een hotweels autootje , de politie agent geloofde hem niet dus de kerst man zat vast. Het kind mocht gaan en ging de rendieren zoeken en samen met de rendieren zochten ze de cadeautjes. Toen ze de cadeautjes hadden klom het kind in de zak en kwam uit in het hol van de kerstman en het kind kwam de elven tegen. Die waren bang dus ze bonden het kind vast en lazen eerst in het boek trouwe gelovers en daar stond het kind in.

Ze lieten het kind vrij en gingen de elfjes met het kind naar de kerstman en lieten ze hem vrij maar de kerstmeter was gedaald en mensen waren heel ongelukkig  maar gelukkig had de kerstman hulp van de elfjes en van het kind en ze zijn de hele nacht aan het vliegen geweest en proberen allen huizen langs te gaan maar ze moesten er nog zoveel dus de meter daalde maar uit eindelijk om 5:45uur was er nog een huis over en dat was aan de anderen kant van de wereld voor dat het ochtend was. Gelukkig hadden ze het portaal en hebben ze kerst gered.