Afbeelding
Foto: pixabay

Tess deHeus

Algemeen

HET KERSTVERHAAL VAN MAAS EN WAAL

Het had de hele dag gesneeuwd en Maas en Waal lag onder een dikke witte deken die alle geluiden dempte. Het was midden in de nacht en er was geen mens op straat. Het enige teken van leven was het spoor van voetafdrukken in de sneeuw, dat hij nu al urenlang volgde. Zijn adem maakte wolkjes in de koude lucht, terwijl hij hijgend zijn best deed om precies in de voetafdrukken van zijn voorganger te gaan staan. Niemand wist dat hij hier was. Achter de ramen van de huizen flonkerden lichtjes en droomden mensen over morgen. Dan was het kerstmis. Tenminste…

als zijn voorganger de pret niet bederft, hij weet niet wat hij doet maar hij heeft er een slecht gevoel bij. Hij hoopt maar op het beste. Hij heeft het alarm nummer alvast klaarstaan voor de zekerheid. Hij komt al dichterbij want hij is in de eerste winkelstraat aangekomen. Hij duikt snel weg achter de dichtstbijzijnde auto. Ik zag iets bewegen gaat het door zijn hoofd. Of verbeelde hij het zich toch? Hij kijkt om het hoekje van de auto en ziet een grote brede man bij een auto staan. Hij pakt zijn telefoon, drukt op foto en zoemt in. Ooh nee de flits! Roept hij. De man draait zich om. Hij rolt zich onder de auto. Wie is daar? Zegt de man. Geen antwoord. Ik krijg je wel! Nog steeds geen antwoord.

Hij weet even niet meer wat hij moet doen, hij hoort de voetstappen van de man dichterbij komen. Gelukkig ligt hij onder de auto. Aha ik heb je! En de man rukt aan zijn voet. Auw! Hij voelt zijn knie bloedde. Hij word onder de auto uit getrokken. Wie ben je en wat doe je hier? Zegt de man op dreigende toon. Ik ben Lucas en dat weet ik zelf ook niet. Dat weet je dondersgoed hoor! Helemaal niet! Roept Lucas en hij begint te huilen. Ik wil gewoon naar huis! En trouwens wat doe jij hier dan? Jij bent veel te jong om dat te begrijpen Lucas! Niet waar! En je weet niet eens hoe oud ik ben! Nou vooruit, ik kom hier om iedereen een verschrikkelijke kerst te bezorgen! Hoe dan? Zegt Lucas. Nou ik ga alle cadeautjes ste…  Hij word onderbroken door de loeiende sirene van een politieauto. Ik arresteer u namens diefstal. Zegt de agent en hij slaat de man in de boeien en jij nog een fijne kerst hè.

Dank u u ook! Zegt Lucas en hij huppelt naar huis. Als hij thuis is staat zijn moeder al klaar en zegt : ik was zo ongerust, laat me alsjeblieft nooit meer zo schrikken en ze geeft hem een dikke knuffel.