Afbeelding
Foto: pixabay

Marit van den Berk

Algemeen

HET KERSTVERHAAL VAN MAAS EN WAAL

Het had de hele dag gesneeuwd en Maas en Waal lag onder een dikke witte deken die alle geluiden dempte. Het was midden in de nacht en er was geen mens op straat. Het enige teken van leven was het spoor van voetafdrukken in de sneeuw, dat hij nu al urenlang volgde. Zijn adem maakte wolkjes in de koude lucht, terwijl hij hijgend zijn best deed om precies in de voetafdrukken van zijn voorganger te gaan staan. Niemand wist dat hij hier was. Achter de ramen van de huizen flonkerden lichtjes en droomden mensen over morgen. Dan was het kerstmis. Tenminste…

... dat dacht ik dan he misschien ben ik eigenlijk helemaal niet bij met de datum. Toen die dichterbij kwam zag hij de mensen zitten ze zagen er wel uit als de drie koningen uit het kerstverhaal maar dan met meer. Hij ging naar het licht toe hij vroeg aan de mensen:" Waarom zijn jullie nu nog wakker het is midden in de nacht. Iedereen slaapt al en waar komen jullie eigenlijk vandaan : vraagt het jongentje. Wij komen net terug van een hele lange reis we komen van de herberg vandaan. Wacht even zei het jongentje als jullie van de herberg komen dan zijn jullie Maria en Jozef. De mensen zeiden dat klopt , maar er is iets ergs gebeurt met Jezus hij is... weggelopen we zijn al een week naar hem op zoek. Ik zei: "Ik wil jullie wel helpen ik heb tijd zat ik ga met jullie mee. Kom dan gaan we gauw. Op naar Jezus! Kom we gaan nu meteen.

Het was alweer ochtend we hadden toch besloten om met licht te gaan we hadden alles ingepakt wat we nodig hebben. Het was 12:00 ze hadden er al 20 kilometer op zitten met een pauze van 15 minuten. We gaan verder we zijn er bijna ik voel het, maar we moeten wel voor kerst klaar zijn. We gaan naar de herberg toe. Dat is slim zijden de mensen. De mensen waren aangekomen bij de herberg ik schreeuwde. Daar is die daar is Jezus ik zie hem. Echt! Ja het is echt en een helikopter ik ga de helikopter afleiden en jullie gaan naar jullie zoon. Is goed. Ik zwaaiden en ik zwaaiden terwijl Maria en Jozef bij hen zoon Jezus zijn. Jongens kom snel de helikopter komt naar beneden kom snel. Oke we zitten ik had al geen puf meer om terug te gaan. Ten slotte toen we aan waren gekomen was iedereen nog heel en gezond en zeiden in koor... Fijn kerstfeest! En toen was leefde iedereen nog lang en gelukkig.