Afbeelding
Foto: pixabay

Roos Lowiessen

Algemeen

HET KERSTVERHAAL VAN MAAS EN WAAL

Het had de hele dag gesneeuwd en Maas en Waal lag onder een dikke witte deken die alle geluiden dempte. Het was midden in de nacht en er was geen mens op straat. Het enige teken van leven was het spoor van voetafdrukken in de sneeuw, dat hij nu al urenlang volgde. Zijn adem maakte wolkjes in de koude lucht, terwijl hij hijgend zijn best deed om precies in de voetafdrukken van zijn voorganger te gaan staan. Niemand wist dat hij hier was. Achter de ramen van de huizen flonkerden lichtjes en droomden mensen over morgen. Dan was het kerstmis. Tenminste…

…dat dacht ik tot dat ik pas echt in een voetstap ging staan. En ik zag...... de afdruk van Rudolph het rednose reindeer. Ver in de ijzige wind zag ik Rudolph huppelen. Ik rende zo hard ik kon er naartoe. Toen ik dicht bij Rudolph stond zag ik dat er iets met hem aan de hand was. Ik zei tegen Rudolph wat is er? Rudolph antwoorde ik ben de kerstman kwijt en daardoor is er geen kerstmis. En het verhaal dat ik meegemaakt heb is nog veel erger zei Rudolph. Het was een avond voor kerstmis we werden al aan de kerstslee gebonden om morgenochtend weg te vliegen. Toen de kerstman 's ochtends naar ons toekwam om instappen. Zei die dat de kerstslee een beetje kapot is. En ik kwam daar pas achter toen we gingen opstijgen. We waren onder weg tot dat de teugels bij mij losschoten en dat ik naar beneden viel. Zo ben ik hier terecht gekomen zei Rudolph.

Toen zei ik Rudolph niet verdrietig zijn we gaan de kerstman zoeken. Door heel Maas en Waal waren we aan het zoeken. De sneeuw kwam haast onze schoenen in gekropen. We waren zolang op zoek dat we haast niet meer konden. Onze oren deden pijn. En Rudolphs neus werd als maar roder. Tot dat onze voeten het begaven. En we plat in de sneeuw vielen. Bibberend van de kou liggen we daar in de zachte sneeuw. Mijn zicht begon wazig te worden. Totdat ik en Rudolph daar in die koude sneeuw in slaap vielen.

Toen na een langen tijd slapen werden Rudolph en ik wakker. We zaten in de........ kerstslee! met een warm dekentje en een kop warme chocolademelk vlogen we over heel Maas en Waal. En ik vroeg aan de kerstman maar kerstmis ging dit jaar toch niet door? Oh lief kindje van me zei de kerstman heeft Rudolph je weer iets wijsgemaakt? Kerstmis gaat altijd door! Dit is mijn leukste kerstmis ooit! Riep ik vol blijdschap. En toen gaf ik de kerstman en Rudolph een dikke knuffel.