Afbeelding
Foto: pixabay

Lyna Grim

Algemeen

HET KERSTVERHAAL VAN MAAS EN WAAL

Het had de hele dag gesneeuwd en Maas en Waal lag onder een dikke witte deken die alle geluiden dempte. Het was midden in de nacht en er was geen mens op straat. Het enige teken van leven was het spoor van voetafdrukken in de sneeuw, dat hij nu al urenlang volgde. Zijn adem maakte wolkjes in de koude lucht, terwijl hij hijgend zijn best deed om precies in de voetafdrukken van zijn voorganger te gaan staan. Niemand wist dat hij hier was. Achter de ramen van de huizen flonkerden lichtjes en droomden mensen over morgen. Dan was het kerstmis. Tenminste…

… voor deze mensen waarschijnlijk wel maar voor zichzelf helaas niet. Zijn vader en moeder had hij op jonge leeftijd verloren vanaf die tijd vierde hij eigenlijk nooit kerstmis tot vanavond, hij volgde de voetsporen en kwam uit op een klein huis achteraf. Hij keek door het raam en zag gezelligheid rondom de kerstboom lagen er cadeautjes en de lampjes glinsterde.

Hij wilde weer verder gaan lopen tot hij een handje voelde aan zijn been het was een jong meisje dat hem aankeek en vroeg: Vier je geen kerstmis? Hij zei hierop nee eigenlijk niet omdat ik ook niemand meer heb, ze keek me verdrietig aan en vroeg of ik zin had in een kop chocolademelk met slagroom. Zo kwam ik binnen bij een heel lief en warm gezin dat elk jaar kerstmis vierde met het hele gezin en familie.

Het meisje vroeg me van alles over mijn leven, mijn ouders en of ik nog meer familie had. Het werd uiteindelijk heel erg gezellig en de tijd vloog voorbij. We zongen en aten lekkere dingen rondom de kerstboom. Helaas het einde naderde en ik nam afscheid van het hele gezin en bedankte ze voor hun gastvrijheid. Ik liep weer naar buiten toe in de kou maar ik voelde me warm vanbinnen. Ik was gelukkig ik wilde weer kerstmis gaan vieren….

De volgende kerst naderde alweer en ik had zin om kerstmis te gaan vieren. Ik kocht de grootste boom die er maar was en versierde die met de mooiste ballen en de mooiste piek. Ik kocht cadeautjes voor onder de kerstboom. Ik nodigde het meisje met haar ouders uit om kerstmis bij mij te vieren en dat wilde ze heel graag. We hebben samen met z'n allen lekkere hapjes gemaakt en zaten met z'n allen bij de kerstboom en verwarmden onszelf met een warm kopje soep. Samen zongen we liedjes en aten alles lekker op. We pakten de cadeautjes uit en ik gingen samen met het meisje met het speelgoed spelen. We hebben nog even lekker gekletst en gespeeld. Na de leuke tijd kwam toen het einde van de avond alweer aan. Helaas ging iedereen alweer weg behalve het meisje ze gaf mij een dikke knuffel en huppelde naar haar ouders. De man voelde zich gelukkig en zo ging hij met een warm hart naar bed en droomde over de leuke avond die hij heeft gehad!!