Leones kansloos bij Nemelaer

BENEDEN-LEEUWEN - In de uitwedstrijd in Haaren bij Nemelaer is Leones tegen een stevige 5-1 nederlaag aangelopen. De hele wedstrijd leek Leones een licht optisch overwicht te hebben maar kon geen moment aanspraak maken op een goed resultaat.

Voor de wedstrijd was er al een incident omdat de Leones selectie niet op het speelveld mocht in lopen. Trainer Martijn Bartels ging terecht toch de voorbereiding van zijn ploeg op het veld doen want als een veld wordt goedgekeurd om op te spelen moet er ook de warming up op gedaan worden. Een van de terreinmannen van Nemelaer was echter zo sportief om de warming up te verstoren. Dit irritante gedrag kan geen invloed hebben gehad op het verloop van de wedstrijd want het was echt zo'n middag waarop niets lukte. Het leek er ook op dat er niet genoeg energie in de wedstrijd werd gestoken. Nemelaer deed dat wel en was op alle fronten Leones deze middag de baas.

De eerste 20 minuten ging het aardig gelijk op maar de kansjes waren voor Nemelaer terwijl Leones wel aardig voetbalde maar geen kans creëerde. Na 25 minuten was er na balverlies van Leones een kans voor Nemelaer, maar met een uitstekende sliding wist Floris Florussen het gevaar onschadelijk te maken. Even later kwam Nemelaer op voorsprong. Nadat het hard op de kruising schoot wist Daan v.d. Brand de 1-0 binnen te schieten. Nog voor rust viel de 2-0 uit een penalty die gegeven werd nadat een Nemelaer speler binnen de beruchte lijnen onderuit was gelopen. Joeri Vugts schoot onberispelijk raak.

In de 2e helft veranderde het wedstijdbeeld niet. Leones bleef het proberen maar kwam niet tot kansen. Nemelaer liet al snel de 3-0 aantekenen door een prachtig schot van Joeri Vugts. Heel even wist Leones het nog enigszins spannend te maken toen Stefan de Jong uit de eerste kans na leen goede loopactie met een stiftje doelman Kamille de Jong kansloos liet. Marco Kooijmans en Floris Florussen kregen nog kansjes, maar door een doelpunt van Geert v.d. Ven werd de wedstrijd definitief op slot gegooid. Opnieuw Joeri Vugts bepaalde de eindstand op 5-1 met een mooie doeltreffende actie.

Met nog 1 wedstrijd te gaan voor de winterstop blijft Leones wel op de 3e plaats staan maar zag het de koplopers verder weg geraken en de achtervolgers dichterbij komen. Zondag wordt thuis om 14.00 uur de laatste wedstrijd dit kalenderjaar gespeeld tegen Best Vooruiit.