Druten MB1 staat 2 punten los na eerste zaalhockeydag

DRUTEN - Zondag 9 december trad MB1 om 10.00 uur aan voor de eerste zaalwedstrijd van seizoen. Door de promotie naar de eerste klasse, werd verwacht dat de wedstrijd tegen QZ MB2 een pittige zou worden. Dit bleek niet het geval. Direct vanaf het fluitsignaal domineerde Druten. Toch duurde het even voordat MB1 het doel van QZ wist te vinden. Gelukkig maakte Druten in de laatste minuut alsnog de eerste goal.

In de tweede helft wisten de meiden de voorsprong uit te breiden tot 3-0. In de laatste minuten van de wedstrijd, vond QZ met een goed gespeelde trafcorner ook eenmaal het doel. Eindstand: 3-1.

Zo'n twee-en-half uur later stond de tweede wedstrijd van de dag op het programma: Druten MB1 tegen HC Overbetuwe MB1. Waarbij gedacht werd dat de eerste wedstrijd een pittige zou werden, bleek dit voor de wedstrijd tegen HCOB meer te gelden. MB1 kwam niet in haar eigen spel en had moeite met het benutten van kansen. In de rust stond Druten met 0-1 achter. Rosan Gubbels wist met goed keeperswerk het aantal tegengoals knap te beperken.

Na een hoop tactische aanpassingen in de tweede helft, stond het zeven minuten voor tijd nog steeds 0-1. Besloten werd de Drutense keepster te vervangen door een veldspeler, waardoor een overtal ontstond. Deze tactische wissel pakte direct goed uit. Binnen enkele seconden, mede geholpen door een grote blunder van HCOB, viel de gelijkmaker. Dankzij een prachtige lijnredding van de vliegende keep Juliette de Kleijn, lukte het Druten de eindstand uit te breiden tot 3-1.

Meiden B1 kan terugkijken op een zeer geslaagde eerste zaalhockeydag, waarin het team direct de koppositie heeft gepakt. Zaterdag 15 december speelt Druten de volgende wedstrijden. Deze zijn om 15.35 en 17.35 uur in Groesbeek.