Logo demaasenwaler.nl
Foto: Astrid Beckers

Open rondleiding expositie Strengels & Letters

WIJCHEN - Zaterdag 15 december 2018 geven rondleiders van Museum Kasteel Wijchen een rondleiding door de expositie Strengels & Letters. Boeken maken in middeleeuws Gelre.

Algemene opvattingen over de middeleeuwen bevatten nogal wat clichés en vooroordelen, zoals 'Iedereen was analfabeet' en 'Boeken werden geschreven door monniken'… Maar wat blijkt? In de middeleeuwen ging het er niet zoveel anders aan toe dan nu. Er waren boekverkopers, er waren boeken ter vermaak, er waren administratieboeken en kalenders. Er waren prachtig gebonden boeken voor de rijkeren en er waren simpele schriftjes, gebruikt door eenvoudige lieden.

De rondleiders nemen u mee op een 'special tour' door de expositie. Ontdek de middeleeuwse ambachten om boeken te maken, kom meer te weten over het Batenburgs getijdenboek en over het gewone middeleeuwse boek. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen, vol = vol.

Datum en tijd: zaterdag 15 december 2018 – 14.00 uur. Prijs: Museumticket + vanaf 18 jaar 2,50 euro p.p. De open rondleiding door de expositie wordt elke derde zaterdag van de maand gehouden. De volgende rondleidingen door de expositie 'Strengels & Letters' zijn op zaterdag 19 januari 2019 en zaterdag 16 februari 2019. Voor informatie en zie onze website www.museumwijchen.nl.

Meer berichten