Afbeelding
Foto: Poppentheater Tingeling

Kerst bij Tingeling

Algemeen

BEUNINGEN - Op zondag 16 december om 11.00 uur speelt poppentheater Tingeling de voorstelling "Tingeling en de gebroken kerstballen". Deze is geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Kabouter Tingeling mag van zijn moeder de kerstballen van de zolder halen. Dat is niet gemakkelijk voor een kleine jongen en hij laat ze allemaal kapot vallen. Wat nu? En mama had nog zo gezegd dat hij voorzichtig moest zijn. Hij loopt verdrietig weg, naar het bos. De dieren in het bos krijgen medelijden met Tingeling en samen met de fee besluiten ze hem te gaan helpen.

Op zaterdag 22 december om 18.30 uur wordt het kerstverhaal "Het kindje in de nacht" gespeeld. Ook op zondag 23 en maandag 24 december om 14.00 uur is deze voorstelling te zien. Deze familievoorstelling, bijna een kerstviering, is voor iedereen van 4 tot 94 jaar die belangstelling heeft voor het traditionele kerstverhaal.

In Bethlehem moet iedereen zich laten registreren, ook het herdertje Tobias en zijn vader komen zich melden. Het is erg druk in de plaatselijke herberg. De mopperende herbergier sjouwt en sjouwt en is blij als hij eindelijk naar bed kan. Even later kloppen Jozef en Maria aan, maar er is geen plaats meer en zij worden naar een stal gestuurd. Daar wordt een bijzonder baby'tje geboren. De vermoeide herbergier weet nog niet dat het dan helemáál met zijn rust gedaan is, want iedereen wil bij het baby'tje op bezoek.

Deze sfeervolle voorstellingen worden gespeeld in het thuistheater aan de Tempelstraat op nummer 6 in Beuningen. Kosten: 4 euro p.p. Graag reserveren: 024-6777034 of via de website. Voor meer info www.poppentheatertingeling.nl.