Logo demaasenwaler.nl
Foto: Wikipedia

Tennisverenigingen gemeente Beuningen initiëren seniorentennis

BEUNINGEN - Om meer senioren in de gemeente Beuningen enthousiast te maken voor tennis, initiëren de vier tennisverenigingen uit Beuningen seniorentennis. Seniorentennis wordt laagdrempelig aangeboden en is speciaal bedoeld voor leden van de seniorenverenigingen uit Beuningen zonder tenniservaring, zodat zij kennis kunnen maken met de sport.

In ieder dorp in de Gemeente Beuningen is een tennisvereniging gevestigd. In Weurt is dat WTC, in Beuningen De Linden, in Ewijk TV Ewijk en in Winssen de Winsetters. Deze tennisverenigingen overwegen om in de lente van 2019 tennis aan te bieden aan senioren zonder tenniservaring.

Ideeën voor seniorentennis
Er zijn allerlei creatieve ideeën om op een laagdrempelige manier kennis te maken met tennis. De tennisverenigingen maken er graag tijd voor om te onderzoeken hoe ze tennis voor senioren gaan organiseren en uitvoeren. Bijvoorbeeld door aangepaste spelregels om snel tot leuk spel te komen. Of door begeleiding van een tennistrainer of meer ervaren spelers", aldus Hans Arnouts, voorzitter TV Ewijk.

Interesse?
Stap één is om te beoordelen of er inderdaad voldoende belangstelling bestaat. Daarom roepen de tennisverenigingen senioren op om hun interesse kenbaar te maken. Dat kan door een e-mail te sturen aan bestuur@tvewijk.nl, uiterlijk voor 1 februari 2019. Vermeld daarbij ook in welk dorp u woont en of u lid bent van een Seniorenvereniging.

Als blijkt dat er voldoende belangstelling bestaat gaan de seniorenverenigingen en de tennisverenigingen samen het aanbod verder uitwerken, zodat er in de lente van 2019 kan worden gestart met seniorentennis.

Meer berichten