Arrezzo tijdens een repetitie.
Arrezzo tijdens een repetitie. Foto: John van Gelder

Bijzonder winterconcert

Cultuur

BOVEN-LEEUWEN - In Kulturhus d'n Dulper wordt op zaterdag 1 december een gezamenlijk winterconcert georganiseerd. Fanfaremuziek en stemmig mannenkoor wisselen elkaar af in een avondvullend programma.

Suzan Vermeulen en Hanny de Krijger van Arezzo vertellen: "Het wordt écht iets anders. Geen kerstconcert, maar een avond vol muziek die in de bezoeker alvast een eindejaarssfeer zal oproepen."

Enka en Arezzo

"Door deze bijzondere samenwerking ontstaat een boeiend en afwisselend geheel. Het Enka Mannenkoor uit Ede heeft aanzien in hun omgeving, de zaal biedt een prima akoestiek, en Arezzo is ook niet de minste op muziekgebied. De zaal wordt passend ingericht, met mooie verlichting. Ons voorjaarsconcert met Trug in de Tèd was vrolijk en succesvol; nu willen we een meer serieus programma brengen. Veel leden van onze muziekvereniging werken aan de voorbereidingen. Dit versterkt de onderlinge band, want we hebben overal groepjes voor, zoals voor de aankleding, de opbouw, het rondbrengen van de huis-aan-huis verspreide flyers. Het is trouwens wel moeilijk aan vrijwilligers van buiten de vereniging te komen."

Op de achtergrond klinken de eerste tonen van de repetitie die zo dadelijk begint. Je hoort het stokje van de dirigent al tikken. "Onze dirigent komt uit Ede, via hem zijn we bij het Enka Mannenkoor terechtgekomen. Samen met hen brengen we een variatie aan muziek: op het repertoire staan bijvoorbeeld Noorse en Poolse kerstnummers, er wordt een moderne aanpassing van 'Er is een roos ontsprongen' gebracht en we hebben een Georgisch volkslied. Een saxofoonensemble brengt een nummer ten gehore." Arezzo werkt voor de bezetting samen met andere verenigingen. Vanwege onder andere een ziekte en een wereldreis valt een aantal essentiële instrumenten weg, maar gelukkig zijn er invallers gevonden.

"Het is voor ons wel spannend; we weten niet hoeveel publiek we gaan krijgen, maar we rekenen in ieder geval op mensen die van fanfare- en koormuziek houden. Het koor wordt overigens begeleid op piano. Ons voorjaarsconcert hielden we in Puiflijk, het winterconcert is in Boven-Leeuwen. Maar nu moeten we naar de repetitie!" De avond wordt niet onderbroken door een pauze en duurt een kleine twee uur. Aanvang is om 20.00 uur, de bar is eerder open. Entree: 10 euro per persoon, inclusief koffie.

Door Ton van Hulst