Verdedigers Leones volgen geconcentreerd het spel verderop.
Verdedigers Leones volgen geconcentreerd het spel verderop. Foto: Eddie Pas

Spectaculaire overwinning Leones bij Woezik

BENEDEN-LEEUWEN - In de uitwedstrijd bij een van de titel kandidaten, Woezik, heeft Leones een spectaculaire 0-3 overwinning behaald. De benoemde stuntploeg van Leones koppelde inzet en collectief aan de individuele klasse van de spelers en wist met name in de 2e helft met uitstekend spel de zeer verdiende overwinning binnen te halen voor de vele meegereisde Leones supporters.

In de 1e helft was Woezik de ploeg in balbezit en drong het Leones terug, maar tot echte kansen leidde dit niet, zeker door het goed verdedigende spel van Leones. Leones loerde op de snelle omschakeling. Dit leidde na 20 minuten tot een treffer van Leones, maar het leidende drietal beoordeelde het doelpunt van Stefan de Jong als buitenspel. 10 minuten voor rust was er weer een goede kans voor Leones. Na een mooie combinatie met spits Stefan de Jong stond Marco Kooijmans oog in oog met de Woezik doelman Nicholas Skverer die goed redding bracht op de inzet van de linksback van Leones. Na een wat gezapige 1e helft met Woezik in balbezit en de beste kansen voor Leones gingen beide teams rusten. In de rust gingen de lichtmasten op verzoek van de scheidsrechter aan en met een stralende zon en kunstlicht begonnen beide teams aan de 2e helft. Aanvankelijk drukte Woezik Leones weer terug maar Leones kreeg steeds meer vat op het aanvallende spel en dat leidde na een kwartier tot de 0-1. Luc ter Braake trok vanaf rechts de bal laag voor en de uitstekend spelende spits Stefan de Jong wist de bal in het doel te tikken. Woezik ging op zoek naar de gelijkmaker maar de defensie van Leones was een te grote horde. Leones maakte knap gebruik van de ruimte die er steeds meer kwam en 5 minuten na zijn openingstreffer schoot Stefan de Jong met een laag schot de 0-2 binnen. In het vervolg van de wedstrijd kreeg Leones nog enkele grote kansen. Zo kwam Bram Kooijmans 2 maal geheel vrij voor de doelman. De eerste keer schoof hij de bal naast en even later wist een Woezik speler de bal op de doellijn nog weg te werken. Ook Stefan de Jong stuitte nog een keer in kansrijke positie op de doelman en zag ook nog een prachtig schot uit de kruising getikt worden. Woezik kreeg ook nog 2 kansjes maar door uitstekend keeperswerk van Noud Koppers wist Leones de 0 te houden. Het slotakkoord werd in blessuretijd gegeven door Bram Kooijmans toe hij na een prachtige combinatie met Joshua Lopez Cuijten de 0-3 binnen schoof.

Door deze spectaculaire overwinning heeft Leones Woezik achterhaald en staat nu gedeeld derde.

Komende zondag staat er weer een uitwedstrijd gepland in Heesch tegen HVCH, de huidige hekkesluiter. Als Leones opnieuw inzet en collectiviteit kan koppelen aan de individuele klasse moet een resultaat mogelijk zijn. De wedstrijd begint in Heesch (bij Oss) om 14.30 uur.