Logo demaasenwaler.nl

Bijeenkomst 'Dementie: bewegen en gezond eten'

AFFERDEN - In De Meent in Afferden wordt donderdag 29 november de bijeenkomst 'Dementie: bewegen en gezond eten' gehouden. Tijdens deze informatiebijeenkomst komen Lucien Thissen van Fysiotherapie Maasstaete en Esther van Beest, diëtiste bij Diëtheek Druten, vertellen over dementie en het belang van voldoende bewegen en gezond eten.

De ziekte dementie staat volop in de belangstelling. Naarmate we ouder worden, kan één op de drie personen er zelf mee te maken krijgen. De informatiebijeenkomst in Afferden bestaat uit twee sessies van ieder 30 minuten, waarbij in een kleine groep informatie gegeven wordt en de aanwezigen vragen kunnen stellen. De fysiotherapeut geeft informatie over hoe belangrijk het is om te bewegen en te blijven sporten, ook al is de ziekte dementie gediagnostiseerd. De diëtiste geeft informatie over gezond eten en wat gezonde voeding kan bijdragen aan het welbevinden van mensen. Na de pauze wisselen de groepen. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar na te praten.

Het programma duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur met koffie en thee. Locatie: De Meent in Afferden

Aanmelden
Aanmelden voor de bijeenkomst is gewenst en kan tot 26 november. Dit kan bij het servicebureau van MeerVoormekaar, via tel. 024-641 84 59. Het servicebureau is op werkdagen tussen 9.00-16.30 uur bereikbaar. Aanmelden kan ook door het sturen van een e-mail naar servicebureau@meervoormekaar.nl.

Meer berichten