Afbeelding
Foto: Poppentheater Tingeling

Waar blijft Sinterklaas?

Cultuur

BEUNINGEN - Op zondag 25 november om 14.00 uur speelt poppentheater Tingeling de voorstelling 'Waar blijft Sinterklaas???' in het eigen theatertje in Beuningen.

Ploem de eekhoorn en kabouter Tingeling verheugen zich op de komst van Sinterklaas in het bos en maken zich klaar om naar de intocht te gaan. Dan ontmoet Tingeling een vreemde man, meneer Krentjes. Die weet níets van Sinterklaas, heeft nog nóóit van hem gehoord en kent geen énkel sinterklaasliedje. Hij weet niet eens, dat je cadeautjes krijgt op 5 december. Meneer Krentjes denkt dan ook, dat Tingeling hem voor de gek houdt, maar is toch wel benieuwd naar die Sint en zijn pieten en besluit ook naar de intocht te gaan. Vlug leert hij een sinterklaasliedje en gaat naar de plek waar Sinterklaas zal komen. Dan begint het wachten, het héééle lange wachten. "Zie je wel", zegt meneer Krentjes, "Sinterklaas bestaat niet, jullie verzinnen maar wat". En hij gaat naar huis terug. Tingeling en Ploem snappen er niets van: "Waar blijft Sinterklaas????"

De familievoorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar, die van Sinterklaas houdt. Adres: Tempelstraat 6 in Beuningen. Graag reserveren 024-6777034. Kosten 4 euro. Voor info www.poppentheatertingeling.nl