Een eerder winterbanket op Kasteel Hernen.
Een eerder winterbanket op Kasteel Hernen. Foto: Ton Rothengatter

Winterbanket voor boeren, burgers en buitenlui

Algemeen

HERNEN - Het Historisch Banket nodigt op zaterdagavond 15 december 2018 alle boeren, burgers en buitenlui uit om samen de winter te vieren op Kasteel Hernen, tijdens een culinaire theatrale avond in middeleeuws thema.

Buiten is het koud, de geur van verwarmende vuren walmt door de lucht. Terwijl men zich op de binnenplaats van het kasteel warmt aan de vuren en geniet van warme wijn, zijn de koks binnen in het kasteel bezig de ridderzaal in gereedheid te brengen voor een groots en bourgondisch banket.

Bezoekers worden getrakteerd op heerlijke spijzen en dranken, en bijzonder entertainment van Martinus Zotteklep, de vrolijke nar met grootse lach, die goochelt, jongleert en vuur spuwt. Ondertussen worden ieders oren gestreeld door de middeleeuwse klanken van muziekgroep De Blauwe Schuyt. Met hun historische instrumenten brengen zij vrolijke en sfeervolle liederen ten gehore.

Gastheer van de avond is Hubertus Mombers, die bezoekers meeneemt op een spannende rondleiding door het kasteel.

Lezersactie

Kaarten zijn uitsluitend in de voorverkoop te verkrijgen. 'Hoe vroeger men zijn plaats zeker stelt, hoe minder dukaten men betaalt', aldus de organisatie. Lezers van De Maas&Waler kunnen met een speciale lezersactie kortingskaarten bestellen via: www.hethistorischbanket.nl/winterbanket met kortingscode: Maasenwaler18.