Winnaars fotoquiz van de Historische Vereniging Tweestromenland tijdens de 200ste Leste Mert

Algemeen

DRUTEN - Er werd enthousiast geraden, overlegd en gediscussieerd over de 29 foto`s van historische gebouwen, kerken, molens gedenktekens uit 29 dorpen in Maas en Waal. De Historische Vereniging Tweestromenland heeft deze tentoongesteld in hun kraam tijdens de Leste Mert.

Er zijn drie prijswinnaars van de fotoquiz: Sander van der Werf krijgt een gratis Lidmaatschap, voor 1 jaar, van de Historische Vereniging Tweestromenland, Gerry Sas wint het boek 'Rond de Leste Mert' en een derde, nog niet bereikte, persoon krijgt een gratis stamboomonderzoek.

De foto`s waren een goede aanleiding om over de rijke historie van Maas en Waal te praten. Deze historie wil de Vereniging graag tot leven brengen en delen met belangstellenden. Samen met haar zestien werkgroepen en lokale heemkunde verenigingen wordt hier hard aan gewerkt. De Vereniging beschikt over een eigen documentatiecentrum, een schatkamer met boeken over de streek- en familiegeschiedenis, foto`s, dia`s, krantenknipsels en nog veel meer. Daarnaast heeft de Vereniging een unieke collectie streekdracht en mode, waarvan een aantal outfits tijdens de Leste Mert geshowd werden. Het documentatiecentrum bevindt zich aan de Campuslaan 6 te Wijchen. Voor openingstijden en meer informatie is de site van de Vereniging, www.tweestromenland.com,te bezoeken.