Logo demaasenwaler.nl
Luciën van Riswijk.
Luciën van Riswijk. (Foto: Niels Stam Fotografie)

Luciën van Riswijk verruilt Druten voor Zevenaar

DRUTEN - Luciën van Riswijk legt eind dit jaar zijn taken als burgemeester van de gemeente Druten neer. Op 20 december wordt hij geïnstalleerd als eerste burgemeester van de nieuwe fusiegemeente Zevenaar.

Afgelopen dinsdag 8 november, tijdens de 200e editie van de Leste Mert, werd Van Riswijk (50) door de gemeenteraad van Zevenaar voorgedragen als burgemeester van die gemeente. Hij keert daarmee terug naar zijn roots. Van Riswijk begon zijn politieke loopbaan als gemeenteraadslid van de gemeente Rijnwaarden. Vier jaar later werd hij in die gemeente wethouder, tot hij in 2009 benoemd werd tot burgemeester van Druten.

Publiciteit
Vanaf de dag dat hij geïnstalleerd werd maakt hij als eerste burgemeester in Nederland gebruik van Twitter. Dat is overigens niet het enige waarmee de burgervader in de publiciteit verscheen. Zo wist hij na langdurig lobbyen in 2016 ter gelegenheid van de 100ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse, de 55 kilometer afstand in ere te herstellen. Afgelopen gemeenteraadsverkiezingen was Druten even landelijk nieuws, toen Van Riswijk de escaperoom presenteerde, die hij samen met jongeren uit zijn gemeente had gebouwd.

Groot gemis
Het vertrek van de burgemeester wordt door velen nu al gezien als een groot gemis. Op sociale media wordt Van Riswijk geroemd om zijn goed burgemeesterschap in Druten.

Meer berichten