Logo demaasenwaler.nl

Gespreksavond over duurzame energie

BEUNINGEN - D66-Beuningen organiseert op woensdag 28 november een gespreksavond over duurzame energie. Die vindt plaats in Café De Zaak, Van Heemstraweg 79 Beuningen van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Het wordt steeds duidelijker dat wij moeten stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen. Dat is nodig om de klimaatverandering te beperken, gezondere lucht te krijgen en ook omdat wij niet afhankelijk willen worden van de leveranciers van fossiele brandstoffen. Er leven echter wel vragen rondom de energietransitie:

  • Zijn er geen andere bronnen van CO2-uitstoot die, met hetzelfde geld, effectiever kunnen worden aangepakt? Het stoppen met gas om huizen te verwarmen is immers duur en levert, maar een bescheiden bijdrage aan de vermindering van CO2.
  • Is het überhaupt mogelijk om met enkele miljoenen bronnen van energie (onze woningen en bedrijven) stabiliteit in de energievoorziening te realiseren? Slaan dan 's ochtend om 7 uur niet alle stoppen door?
  • Wie betaalt de rekening?

Alex de Meijer van de Gelderse Milieufederatie leidt de avond in. Hij zal in zijn verhaal ook ingaan op bovenstaande vragen. Daarna wordt aan de hand van een aantal stellingen de discussie over dit onderwerp gevoerd.

Lees ook

Meer berichten