Logo demaasenwaler.nl
Foto: Het Dijkmagazijn

Uilenballen uitpluizen

BEUNINGEN - Maak je eigen skelettenmuseum op woensdag 21 november. Het Dijkmagazijn heeft uilenballen klaarliggen om uit elkaar te pluizen. Met handige kaarten kun je elk botje van een opgegeten muis of vogel terugvinden.

Uilen vangen muizen en vogeltjes en andere kleine diertjes. Die slokken ze in een keer helemaal op. Na een tijdje spugen ze de botten, haren en veren weer uit. Dat heet een uilenbal. Zo'n bal is niet zo vies als je misschien denkt. Ze zijn juist heel interessant, want er zit een compleet skelet in van het dier dat opgegeten is. Het lijkt wel op een bouwpakket voor een muis of vogel. Als je alle gevonden botjes opplakt, kun je zien welk dier er is opgepeuzeld. En als je het goed doet, kun je er een eigen bottenmuseum mee inrichten. Of een spookpaleis voor muizen. Net waar je zin in hebt.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging, Coöperatiefonds van Rabobank Rijk van Nijmegen, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en kringloopwinkel ErZitLigtIetsBijWa.

Waalwoemi: Uilenballen pluizen, woensdag 21 november van 14.00-15.30 uur. Kosten 2,50 euro inclusief drankje. Maximaal 12 kinderen van 7 tot 13 jaar. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (Hoek Waardhuizenstraat), Beuningen. Meer info en evt. reserveren via dijkmagazijnbeuningen.nl, ook www.facebook.com/Dijkmagazijn.

Lees ook

Meer berichten