Logo demaasenwaler.nl
Foto: John van Gelder

Eerste audities hebben plaatsgevonden 'uit de schaduw van Appeltern'

APPELTERN - De eerste audities hebben plaatsgevonden voor een bijzonder muziektheaterstuk 'uit de schaduw van Appeltern'. In het stuk zal hoofdpersoon Johan Derk van der Capellen, de grondlegger van de democratie in Nederland, eindelijk uit de schaduw komen. Johan Derk wilde af van de onderdrukkende, van bovenaf opgelegde regels, en streefde naar meer democratische zeggenschap voor het volk. Daarom schreef hij het zeer invloedrijke pamflet: Aan het Volk van Nederland.

De uitvoeringen, in 2019, zijn gepland nabij de bekende woonplek van deze nog altijd te onbekende inwoner van Appeltern.

Audities
De audities werden onlangs gehouden. Stichting musical productie Maas & Waal is dankbaar voor de inzet en bevlogenheid van alle deelnemers tijdens de afgelopen twee auditie-avonden: "Soms, heel soms gebeurt er tijdens een auditie avond iets dat even een helder warm licht werpt op dat wat er op een auditie avond echt toe doet. Een enthousiaste groep mensen, jong en oud die elkaar vinden in de passie voor toneel, zang en theater. Zo'n avond waar de lach de zenuwen overwint.' Aan Sharon en Stanley dan nu ook de lastige taak om een eerste, voorzichtige cast samen te stellen. Alle deelnemers ontvangen binnenkort persoonlijk bericht, echter een definitieve rolverdeling wordt pas op een later tijdstip bekend gemaakt.

Belangstellenden die alsnog interesse hebben om mee te doen aan dit bijzondere muziektheaterstuk kunnen contact opnemen met de organisatie. Er zijn nog een aantal mogelijkheden voor de mannen onder ons... dus... mannen tussen de 18 en 45 jaar met enige ervaring in toneel en zang, meld je nu aan via; info@moniqueleijen.nl.

Meer berichten