Landelijk Atelierweekend

Cultuur

WEST MAAS EN WAAL - Op 17 en 18 november is het landelijk open atelierweekend. In het Land van Maas en Waal tonen acht kunstenaars hun werk in vier verschillende ateliers. Deze kunstenaars hebben de handen ineen geslagen om al samenwerkend mensen uit te nodigen voor een bezoek aan vier ateliers in het Land van Maas en Waal. 

De open ateliers zij van Bram de Winter en Ad Arma in Alphen, van Joris Bedoin in Heerewaarden en van Gerrit van Meurs in Wamel. Zij bieden een blik op hun werk en op het atelier waar dit tot stand komt. In een expositieruimte bij het huis van Ad Arma is bovendien werk te zien van de vier andere kunstenaars van Galerie Tactiel: Nellie de Mulder, Marjanke de Bruijn (Mus), Lieke Smits en Anneke Hermkens. In het atelier aan de Kerkstraat 76 in Wamel kun je de meer dan 230 Waterwerken van Gerrit van Meurs komen bekijken. Gerrit werkt al meer dan 10 jaar met het thema Water. Hij heeft Waterwerken gemaakt in Siberisch krijt, Oostindische inkt, aquarelverf, acrylverf, olieverf en oliepastelkrijt. Ook heeft hij een uitgebreide fotoserie over water. Onlangs verkocht Gerrit het 100e Waterwerk van zijn handen. 

Wil je een uitnodiging ontvangen voor dit open atelierweekend in het Land van Maas en Waal? Stuur een mailtje naar info@bleuetvert.com. We mailen je dan een uitnodiging met de diverse adressen en openingstijden en een routekaartje.