Logo demaasenwaler.nl
Ben van Ooijen.
Ben van Ooijen. (Foto: John van Gelder)

PUUR in De Tuinen van Appeltern

APPELTERN - 'Het is geen kerstmarkt, of gewoon een winterfair, we proberen een nieuw, uniek en boeiend evenement op te zetten. Daarbij is ons motief: PUUR. Bezoekers kunnen exposities bewonderen van objecten gemaakt uit pure materialen, maar ook wordt er bijvoorbeeld muziek ten gehore gebracht. In samenwerking met Museum Tweestromenland laten we de pure dingen van het leven zien. Daarbij denken we dan aan thema's als: overleven, schaatsen, genieten van het weer, zelfs aan mindfulness en vertellingen, maar ook aan heerlijk warme Apfelstrudel en zelfgemaakte wijn. En aan het pure ambacht', zegt Ben van Ooijen, eigenaar van De Tuinen.

Tijdens de extra openingstijden kunnen bezoekers rondwandelen in het grote nieuwe entreegebouw, en ook een deel van de tuinen bekijken. Daar kunnen ze zien dat ook uitzichten buiten het zomerseizoen mooi kunnen zijn, en dat gras niet altijd groen hoeft te zijn om te boeien. Het gebouw, dat nog niet zo lang geleden geopend werd, leent zich uitstekend voor dit soort sfeervolle uitjes, waar het hele gezin van kan genieten.

Je hart ophalen

'Wie gevoel heeft voor natuur, voor schoonheid, kunst en decoratie kan hier zijn hart ophalen. We hopen op bezoekers die al wandelend over een kleinere route de uitstraling en de entourage weten te waarderen. Het is een goede aanvulling op wat er in Maas en Waal te bieden is rond deze tijd.'                        

Winteropenstelling

Er zijn tuinen met tuinverhalen, bijzondere nestkastjes (opvallend zijn de kastjes gemaakt van oude gasmaskers en transistorradio's) en kunstzinnig meubilair. Deze winteropenstelling is ook bedoeld om meer bekendheid te geven aan het nieuwe gebouw, waarin eenvoudig ruimtes kunnen worden gecreëerd voor recepties, vergaderingen en dergelijke. Om een en ander op te zetten zijn veel vrijwilligers in de weer geweest, die allemaal vol enthousiasme meededen.

Vaste traditie

'We hopen een vaste basis aan belangstellenden te krijgen, en mogelijk wordt het dan voor een grotere doelgroep een vaste traditie in de komende jaren', aldus Ben.

PUUR is kleinschalig. PUUR is telkens weer anders. PUUR is kijken, luisteren, genieten, leren, shoppen, proeven, ontmoeten. PUUR is open in november, december en een paar dagen in januari. PUUR is PUUR, en ... PUUR is gratis, voor iedereen. Voor meer informatie en data: appeltern.nl/nl/puur/.

Door Ton van Hulst

Meer berichten