De blijvende zandtafel die afgelopen zaterdag is onthuld.
De blijvende zandtafel die afgelopen zaterdag is onthuld. Foto: Verbonden door Licht

Verbonden door Licht wederom een warm houvast

Algemeen

DRUTEN - Afgelopen zaterdagavond vond voor de zesde keer Verbonden door Licht plaats. Het aantal bezoekers was nog nooit zo groot. Ruim 500 mensen vonden troost bij de verschillende rituelen, muzikanten en een voordrachtskunstenaar die vormgaven aan deze herdenkingsavond.

Bij het welkom heten op de twee, verlicht door vele brandende waxinelichtjes, kerkhoven in het centrum van Druten kregen bezoekers een bloem die symbool stond voor hun dierbare overledene(n). In een hart wat tijdens de route bezocht werd kon de bloem geplaatst worden en zo ontstond een hart vol bloemen. Naast Het Houvast, in de vorm van een herinnering in een doosje en een Zee van Licht werd ook dit nieuwe ritueel warm ontvangen.

Zandtafel
Blijvend is de zandtafel die het hele jaar door bezocht en gebruikt kan worden. Met een aantal vrijwilligers werd de tafel onthuld en daarna omringd door kleurrijke lintjes. Via een boodschap die in het zand geschreven kan worden kunnen mensen een Teken van Leven schrijven of tekenen. Een kaarsje kan daarbij gezet worden in een windlicht en bloemen geplaats in een van de aanwezige vazen. Zo wil Verbonden door Licht mensen het hele jaar door, in alle rust, de kans bieden zich verbonden te voelen met hun overleden familieleden of vrienden.

Uit de vele warme reacties op deze manier van herdenken bleek dat er aan een grote behoefte tegemoet is gekomen. Dat dit mogelijk kon zijn is te danken aan inzet van de vele vrijwilligers, de donaties van verschillende ondernemers uit Druten en omgeving en vrije giften van bezoekers waarvoor een heel groot dank jullie wel!!

Afbeelding
Afbeelding