Logo demaasenwaler.nl
Foto: Reinier Jansen
FOTOVERSLAG

Natuurwerkdag in Maas en Waal

MAAS EN WAAL - Provinciale Landschapsbeheerorganisaties hielden afgelopen zaterdag 4 november voor de zeventiende keer de Natuurwerkdag. Elk jaar steken vrijwilligers op de eerste zaterdag van november de handen uit de mouwen. Dit gebeurt inmiddels op ruim 520 locaties door heel Nederland, waaronder het natuurgebied langs de Liendensewaard/Rijswaard in Batenburg en in het Drutens Bosje in Druten.

Hoveniersbedrijf Van Kerkhof Bloem en Groen uit Druten organiseerde de vrijwilligersdag in het Drutens Bosje afgelopen zaterdag.
De welpen van Scouting Graaf van Gelre uit Geldermalsen bouwden samen met hun leiding een prachtig insectenhotel met veelal materialen die de kinderen verzamelden in het bos. Een aantal kinderen hebben zwerfafval rondom de picknicktafels opgeruimd en uit de sloten en de bermen gevist. Dagelijks wordt veel afval rondom de picknicktafels achtergelaten. Vandaar dat er helaas besloten is een aantal picknicktafels te verwijderen.

Bootcamp Druten nam het landelijke thema "Workout in het groen" wel heel letterlijk op en heeft zich enorm uitgeleefd op het snoeien en zagen.

De vrijwilligers werden goed verzorgd met koffie, thee, warme chocomel en na afloop was er een lekkere kop soep en broodjes knakworst.

Meer berichten