Logo demaasenwaler.nl
Foto: Pixabay - gelabeld voor hergebruik

Beunings college dient tóch zienswijze in over windmolens

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen gaat alsnog een zienswijze sturen naar de provincie, over de aanstaande bouw van twee grote windmolens op het terrein van de voormalige elektriciteitscentrale in Nijmegen-West.

De ommezwaai heeft te maken met de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 9 oktober, waar fractievoorzitter Frans Houben van GroenLinks het college adviseerde om tóch een zienswijze te sturen. "Dan heb je naderhand altijd recht van spreken als er iets niet in orde blijkt," zo stelde Houben. Veel raadsleden waren dit met hem eens.

Beuningen wil stille windmolens
In de zienswijze vraagt Beuningen aan de provincie om in de omgevingsvergunning te regelen dat stille windturbines worden toegepast. Daarnaast moeten ook geluidsreducerende maatregelen worden genomen. Ook vraagt Beuningen aan de provincie om een stilstandsvoorziening in de vergunning op te nemen. Dat betekent dat er bijna tot geen slagschaduw op de omliggende woningen mag komen.

Ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage
De ontwerp-omgevingsvergunning voor Windpark De Groene Delta ligt tot 24 oktober ter inzage. De provincie geeft daarna op alle ingediende zienswijzen een formele reactie.

Meer berichten