Afbeelding
Foto: Studio Pannekoek

Ook provincie wil geluidsarme windmolens Engie-terrein

Algemeen

BEUNINGEN - De twee windmolens die gepland staan op het Engie-terrein bij de voormalige elektriciteitscentrale in Nijmegen-West moeten volgens de provincie geluidsarm zijn. Zodanig dat er geen extra maatregelen hoeven te worden genomen om te voldoen aan de geluidsnormen.

De geluidsoverlast bij één woning in Weurt zou bij het luidste type windmolen niet voldoen aan de wettelijke norm. Het Beuningse college van B&W heeft bij Gedeputeerde Staten van Gelderland aangegeven 'dit niet acceptabel te vinden'. In haar reactienota heeft de provincie inmiddels aangegeven het hiermee eens te zijn.

Pleidooi voor zelfde regeling als bij windpark Zaltbommel Het Beuningse college wil ook dat omliggende woningen geen overlast zullen hebben van slagschaduw. Dat kan via een zogeheten bovenwettelijke stilstandsregeling in de vergunning. Volgens het college heeft Gedeputeerde Staten zo'n regeling ook opgelegd voor het windpark bij Zaltbommel.

Ontwerp-vergunning ter inzage
De ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen en exploiteren van twee windmolens op het Engie-terrein bij de sluis van Weurt ligt tot en met woensdag 24 oktober ter inzage. Tot die tijd kan iedereen een zienswijze indienen over het plan Windpark De Groene Delta. Na deze datum worden de binnengekomen zienswijzen beoordeeld en zal Gedeputeerde Staten een definitief besluit nemen.

Het college van Beuningen constateert dat de bewoners van Weurt niet tevreden zijn over de communicatie vanuit de initiatiefnemers, te weten het energiebedrijf Engie. 'Als wij als gemeente op de hoogte worden gehouden van het wettelijke proces en de plannen, dan kunnen we onze inwoners hierover informeren als dat nodig is,' zo stelt het Beuningse college.

Via mediapartner RN7