Inzage welstandsnota West Maas en Waal

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - Volgens de Dreumelse OndernemersVereniging is de welstandsnota West Maas en Waal die momenteel ter inzage ligt, bij velen aan de aandacht ontsnapt.

Deze welstandsnota bestaat uit een dorpskwaliteitsplan met per kerndorp een bijbehorend dorpspaspoort. In deze stukken staat belangrijk nieuw gemeentelijk beleid.

Citaat van de gemeente West Maas en Waal: "Het dorpskwaliteitsplan is niet vrijblijvend en is meer dan alleen een inspiratieboek: we geven duidelijke spelregels mee voor nieuwe ontwikkelingen. In het dorpskwaliteitsplan staat het gemeentelijk beleid dat stuurt op het uiterlijk van bouwwerken, zoals architectuur, te gebruiken materialen, de kleuren van het bouwwerk, e.d.. Dit zijn zogenaamde welstandseisen, waaraan omgevingsvergunningen voor bouwen wettelijk worden getoetst. Door vaststelling van het dorpskwaliteitsplan door de gemeenteraad fungeert dit dorpskwaliteitsplan als wettelijke welstandsnota van de gemeente West Maas en Waal als bedoeld in artikel 12a van de Woningwet".

De Dreumelse OndernemersVereniging schrijft: "Ook voor bedrijven is hier veel in te vinden, al uw plannen worden aan dit plan getoetst. Het bijbehorende dorpspaspoort geeft de kaders weer die voor Dreumel zijn vastgesteld en waaraan uw plannen zullen worden getoetst. Het kwaliteitsplan en dorpspaspoort in concept liggen al vier weken ter inzage en er kan nog maar tot 22 oktober op worden gereageerd bij de gemeente West Maas en Waal. Reageren en downloaden van de stukken kan op de website: www.westmaasenwaal.nl/in-de-gemeente/dorpskwaliteitsplan."