Babbels: Winkeldief

Column

Goed, het Beuningse winkelcentrum kent wat leegstand, maar verder ziet 't er nog redelijk uit. Daar dreigt het gemeentebestuur verandering in te brengen als de plannen doorgaan om één of meerdere supermarkten toe te staan op Shoppingpark De Heuve.

Dat kan je doen. Je kunt ook een fikse bulldozer huren, een steen op het gaspedaal zetten en toekijken hoe de boel van Albert Heijn tot aan de Jumbo in één ruk ten onder gaat. Da's een snellere dood voor de Beuningse middenstand dan het hart van het centrum eruit rukken en de illusie hebben dat de boel blijft kloppen.

Want hoe leuk alle horeca, kledingwinkels en andere gekke, kekke zaakjes ook zijn: men komt in het centrum voor de dagelijkse boodschappen en dan pikt men bij de rest ook wat mee. Het Beuningse winkelcentrum is uniek, omdat er vier grootgrutters dicht bij elkaar zitten. Door er één of twee te verplaatsen naar De Heuve krijg je een leegstand die niet op valt te vullen. Als zij vertrekken, verandert het winkelcentrum gegarandeerd in een spookstad.

De vraag is ook hoe wethouder De Klein denkt te bepalen welke supermarkt mag verhuizen. Een stekkie op De Heuve is zonder meer gewild: veel parkeerplaatsen, geen blauwe zone en dicht bij de snelweg. Op die locatie wordt iedere supermarkt een jumbosucces. Reken maar dat ze er alle vier oren naar hebben. Gaan we loten? Of verhuizen we meteen alle supermarkten?

Ik weet het wel: Shoppingpark De Heuve kan wel wat opfrissing gebruiken, er staat het één en ander leeg en heel spannend zijn de winkels daar niet. Maar zet als gemeente nou eens in op het binnenhalen van grote namen. Mediamarkt, BCC, een grote klim- en speelhal voor de jeugd. Misschien een kleding outlet. Wees eens creatief.

Zeg, wacht eens… Wellicht valt Van Cranenbroek te porren naar Beuningen te komen. Wat een mega-idee. Heeft iemand hun nummer?