Druten gaat aangenomen moties Scharenburg uitvoeren

Algemeen

DRUTEN - De gemeenteraad van Druten heeft in de vergadering van 20 september twee moties van de gezamenlijke dorpspartijen aangenomen: 'Herinrichting Scharenburg/Verbeteren verkeerssituatie Albert Heijn en de Parken' en 'Ontzien Buitenhof van sluipverkeer, zwaar transport en bouwverkeer'.

Volgens de gezamenlijke dorpslijsten zal het aantal verkeersbewegingen tussen de rotondes bij de Koekoek, een nieuwe rotonde aan de Koningstraat en de rotonde op de Scharenburg toenemen. Hierdoor wordt de veiligheid er voor fietsers en voetgangers niet beter op, in het bijzonder bij de oversteek ter hoogte van het busstation. De raad vroeg de gemeente daarom om de fietsoversteekplaats van de Scharenburg te heroverwegen. 'Monitor dat plan en neem indien noodzakelijk maatregelen om de verkeersveiligheid van deze voetgangers te verbeteren', aldus de motie.
Voor de verkeersmaatregelen ten behoeve van de herinrichting van de Scharenburg wordt de middengeleider ter hoogte van de aansluiting bij de Parken dichtgezet. De dorpspartijen vrezen dat het verkeer hierdoor nieuwe routes gaat kiezen; door de Buitenhof in het algemeen en de vooral bij de Schipsleisingel.

De bewoners ter plekke dienen geen hinder te ondervinden van sluipverkeer, bouwverkeer tijdens en zwaar transport na de realisatie van de Scharenburg-plannen. De raad vroeg dan ook om maatregelen te treffen om genoemde problemen te voorkomen. Ook hier werd gevraagd de boel te monitoren. 'Geef naar aanleiding daarvan aan wat de maximale norm is voor extra verkeer in de Buitenhof en wat je doet als die norm wordt overschreden', aldus de tekst in de motie.

Kosten verhogend

Het college gaf vorige week aan met de moties in te stemmen en ze te gaan uitvoeren. Wel wees het erop dat het monitoren van de situatie in Buitenhof de totale kosten verhoogd met 15.000 euro.

Door Piet Zeeuwen