Facelift voor zwembad Druten

Algemeen

DRUTEN - De gemeente Druten gaat de entree en de kantine van zwembad de Gelenberg aanpakken, om deze een betere uitstraling te geven. Beide zijn op dit moment zwaar gedateerd, en het zwembadpersoneel heeft het gemeentebestuur gevraagd om een oplossing.

Zwembad de Gelenberg heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan, maar bij binnenkomst van het zwembad zie je dat niet. De hal is donker, onoverzichtelijk en erg gedateerd. De kantine is klein en heeft de uitstraling van een oude bedrijfskantine. Op het buitenterras staan een paar versleten plastic tuinstoelen. Zwembadpersoneel hoorde dan ook vaak de klacht dat ouders op zien tegen het wachten tijdens de zwemlessen.
Daar komt bij dat de huidige inrichting bijna niet werkzaam is voor de kassières. Zij verplaatsen zich tijdens hun werk constant van kassa naar kantine, en van zwemzaal naar keuken, om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Helaas is er dan totaal geen overzicht meer. De verbouwing zal volgens wethouder Michel Lepoutre de werkzaamheid voor het personeel verbeteren en de entree en kantine een betere uitstraling geven. Als het aan hem ligt wordt de verbouwing nog in 2018 gerealiseerd.

Door Piet Zeeuwen