Beuningen organiseert Woon Bewust markt

Algemeen

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen houdt op zaterdag 3 november de Woon Bewust markt (eerder Informatiemarkt Bewust ouder worden). Deze markt heeft als doel inwoners te stimuleren na te denken over hun toekomst en de mogelijkheden om deze zo veilig en comfortabel mogelijk te maken.

Wat is er te doen?

Tijdens deze leerzame markt maken bezoekers kennis met de mogelijkheden voor bewust wonen en bewust leven. Meer dan veertig verschillende organisaties en lokale bedrijven geven tips en adviezen. Bezoekers kunnen er bijvoorbeeld gezond eten proeven en de nieuwste technische snufjes voor in huis vinden. Verder is er informatie te vinden over vrije tijd, mindfulness, mantelzorg, medicijnen en dementie. De woonadviseurs staan klaar om een huistest door te nemen. Zo wordt duidelijk op welke punten bezoekers hun woning kunnen aanpassen om deze geschikter te maken voor de toekomst.

Workshops

Nieuw dit jaar zijn de gratis workshops. Bijvoorbeeld blijf op de been, mindful bewegen en Bob de Bot – hoe een chatbox je leven makkelijker kan maken.

Tijd en locatie

De markt vindt plaats in het gemeentehuis, Van Heemstraweg 46 in Beuningen. Bezoekers zijn welkom tussen 10.30 en 15.30 uur. De markt is gratis.

Vervoer

Het is fijn als bezoekers lopend, fietsend of met de auto naar het gemeentehuis komen. Als dat niet lukt, rijdt Buurt Vervoer Beuningen deze dag gratis. Ook als bezoekers nog geen abonnement hebben. Ze moeten hiervoor minimaal een dag van te voren voor 13.00 uur bellen naar 024-7370555 om af te spreken hoe laat ze opgehaald willen worden.

Bewust wonen

De informatiemarkt maakt deel uit van het project 'Bewust wonen', een initiatief dat inwoners aan het denken zet over hun woonsituatie nu, en in de toekomst. Het is belangrijk dat zij hun woning bijtijds aanpassen zodat problemen of gevaarlijke situaties voorkomen worden. Met een bezoek van een vrijwillige woonadviseur of via een huistest op internet lopen inwoners hun huis na op toekomstige problemen. Voor meer informatie zie: www.beuningen.nl/woonbewustmarkt.