Logo demaasenwaler.nl
De voorronde van de Grote DigiTaalStrijd 2017 in Beneden-Leeuwen.
De voorronde van de Grote DigiTaalStrijd 2017 in Beneden-Leeuwen. (Foto: Reinier Jansen)

Grote DigiTaalStrijd Land van Maas en Waal

MAAS EN WAAL - Maandagavond 26 november vindt De Grote DigiTaalStrijd voor de tweede keer plaats; een ludieke battle die aandacht vraagt voor laaggeletterdheid. De Grote DigiTaalStrijd vindt tegelijkertijd plaats op zes locaties. Teams van drie personen gaan met elkaar de strijd aan: wie beschikt over de beste taal- en digitale en rekenvaardigheden?

In het land van Maas en Waal strijden deelnemers tegen elkaar die woonachtig, werkzaam of schoolgaand zijn in de gemeentes Druten en West Maas en Waal. Net als vorig jaar bevindt het strijdtoneel van deze battle zich in de raadzaal van het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen.

Jury
Wethouders Bert van Swam (West Maas en Waal) en Sjef van Elk (Druten), vormen samen met Edgar Danz van het Dreumels Poëtisch Genootschap, de jury tijdens de Grote DigiTaalStrijd in Beneden-Leeuwen. Het is aan de jury om er tijdens de avond op toe te zien dat de deelnemers van de battle zich houden aan een paar strikte regels: er mogen geen vragen opgezocht worden, bijvoorbeeld via Google en teams mogen niet bij elkaar afkijken.

Presentator
De presentatie van de avond is in handen van burgemeester Vincent van Neerbos, van de gemeente West Maas en Waal:

Deelnemen aan de battle
Iedereen ouder dan 12 jaar, die woonachtig of werkzaam is in een van de deelnemende gemeenten van Rivierenland, kan zich inschrijven! De battle is niet alleen voor particulieren, ook teams uit het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties zijn van harte welkom.

Aanmelden
Belangstellenden die tijdens de battle hun taal- en digitale en rekenvaardigheden willen toetsen, kunnen zich aanmelden via de website www.grotedigitaalstrijd.nl.

Lees ook

Meer berichten