Logo demaasenwaler.nl
Foto: Hein van Houten

Drutens college daagt uit

DRUTEN - Na de verkiezingen gaven de coalitiepartijen Kernachtig Druten en de gezamenlijke Dorpslijsten het college de opdracht hun coalitieakkoord om te zetten in een collegeprogramma voor de komende vier jaren. In dat collegeprogramma staan de dingen die de gemeente de komende vier jaar gaat doen. Bij de presentatie ervan stelde het college trots dat iedereen in Druten kan rekenen op hun inzet.

Burgemeester Van Riswijk: 'Wij betrekken onze inwoners daar graag bij. Want zij weten als geen ander wat ze belangrijk vinden in hun dorp, wijk en straat.' In zeven hoofdstukken licht het college toe hoe Druten uitdaagt: de gezondste, de actiefste, de veiligste, de aantrekkelijkste, de duurzaamste, de ondernemendste en de effectiefste. We lichten een aantal evidente uitdagingen toe die op de rol staan.

De actiefste

Op sportpark de Gelenberg wordt een nieuwe sporthal gebouwd en dorpshuis de Lier in Puiflijk wordt verbouwd en verduurzaamd. De ijsbaan in het Drutens Bosje wordt opgeknapt. Er worden enkele aanpassingen gedaan, waardoor het water niet meer wegloopt.

De veiligste

Er komt cameratoezicht op de Markt, het busstation en sportpark de Gelenberg, en ter ondersteuning van de politie wordt een jeugd-BOA aangesteld. De burgemeester: 'Het is plezierig wonen als iedereen zich in de openbare ruimte aan de regels houdt.'

De gezondste

Meer bewegen voor jong en oud, en respijtzorg en activiteiten voor mantelzorgers. Ook is er geld beschikbaar voor projecten die langer zelfstandig wonen mogelijk maken.

De aantrekkelijkste

Hier vallen op: een openbare toiletvoorziening in het centrum, onderzoek naar de haalbaarheid van een bioscoop en een mountainbikepad rondom de Uivermeertjes.

Door Piet Zeeuwen

Meer berichten