Logo demaasenwaler.nl

MFA het Hanzehuys krijgt zijn felbegeerde podium

MAASBOMMEL - Maasbommel krijgt een podium in het nieuwe Hanzehuys. Het bestuur van MFA het Hanzehuys heeft voldoende geld bij elkaar gesprokkeld om toch een podium te realiseren in de nieuwe multifunctionele accommodatie.

Bij de haalbaarheidsstudie was het podium nog geschrapt, omdat dit financieel niet binnen het gemeentelijke budget paste. Het dorp wilde echter heel graag een vast podium. Het bestuur van het nieuwe dorpshuis is met deze wens aan de slag gegaan en heeft diverse subsidies binnengehaald en acties opgezet. Hiermee is ruim dertigduizend euro bijeengebracht, waardoor nu bij de bouw de podiumruimte gemaakt gaat worden. De verbouwing van de gymzaal aan de Kampstraat is inmiddels in volle gang.

Afgelopen zaterdagavond vierde het dorp in dorpshuis De Hanze het 'Halverwege-de-bouw-feestje' om nog wat extra geld binnen te halen voor de inrichting van de accommodatie en mogelijke duurzaamheidsmaatregelen. Tijdens dit feestje werd ook de winnaar van de fotowedstrijd Het Perfecte Plaatje van Maasbommel bekendgemaakt. Van de acht deelnemers werd Maasbommelnaar Arie van Lieshout uitgeroepen tot winnaar. Zijn foto komt op een wand in het nieuwe Hanzehuys.

Meer berichten