Afbeelding
Foto: Dar

Snoeiafval gratis inleveren op zaterdag 27 oktober en 3 november

Algemeen

DRUTEN - De gemeente Druten biedt inwoners dit najaar de mogelijkheid om snoeiafval gratis in te leveren. Dat kan op zaterdag 27 oktober en zaterdag 3 november van 9.00 tot 15.00 uur bij Klok Projecten, Laarstraat 9 in Afferden.

Wethouder André Springveld: "We vinden het als gemeente belangrijk om inwoners de mogelijkheid te geven om hun snoeiafval gratis in te leveren. Om het goed te laten verlopen hebben we een aantal voorwaarden opgesteld. We controleren hierop bij de ingang. Wij hopen dat de inwoners hier begrip voor hebben en hier van te voren rekening mee houden."

Voor het inleveren van het snoeiafval gelden voorwaarden. Inwoners mogen bijvoorbeeld alleen snoeiafval, blad, boomstammen en stobben vrij van aanhangende grond aanbieden. De actie is bedoeld voor huishoudens, niet voor bedrijven. Inwoners mogen maximaal 2m3 snoeiafval aanbieden en lossen hun snoeiafval zelf op de aangewezen plaats. Bij het aanbieden wordt om de postcode en het huisnummer gevraagd. Als inwoners snoeiafval aanbieden dat afwijkt van de voorwaarden accepteert de gemeente het snoeiafval niet. Ook het niet opvolgen van aanwijzingen van de medewerkers kan leiden tot het niet accepteren van het snoeiafval. Alle voorwaarden zijn terug te vinden op de website van de gemeente Druten.

De Laarstraat is een smalle weg waardoor de auto's door de berm gaan die elkaar passeren. De gemeente Druten verplicht inwoners daarom om de volgende rijroute aan te houden: Laarstraat inrijden vanaf de Deestersteeg en uitrijden via de Schriksestraat. Bij drukte kunnen er wachttijden ontstaan. Houd altijd een weghelft vrij voor het doorgaande verkeer en de bereikbaarheid van bedrijven en huizen in de omgeving.