Bull blijft in Beuningen

Zaken

BEUNINGEN – Megastore Van Cranenbroek komt definitief niet naar Beuningen. Dit bleek twee weken geleden tijdens een persbijeenkomst van de gemeente Beuningen. Richard Bull, eigenaar van het gelijknamige tuincentrum, liet het contract met Van Cranenbroek op zijn initiatief ontbinden. 'Een beslissing die ruimte geeft voor een nieuwe stip op de horizon', aldus Bull.

Nu de megastore zich definitief niet op de locatie van het tuincentrum vestigt, kan Richard Bull weer vooruitkijken, en plannen maken voor de toekomst. 'En daar hebben we zeker al ideeën voor', licht hij toe. Bull voorzag enige tijd geleden al dat de plannen niet gerealiseerd zouden worden. 'Er is lang intensief contact geweest tussen ons en Van Cranenbroek, maar anderhalf jaar geleden liepen de gesprekken vast. Voorafgaand daaraan had de provincie het Regio Programma Werklocaties uitgerold, waarin zij veertien gemeentes in de regio vroeg in te stemmen met wijzigingen in het bestemmingsplan. Omdat de gemeentes dat niet zagen zitten, werd besloten geen medewerking te verlenen aan de plannen. Uiteindelijk is het contract tussen ons en Van Cranenbroek, afgelopen juni, op mijn initiatief ontbonden.'
Bull vond het aan Van Cranenbroek om dat nieuws wereldkundig te maken, maar heeft - toen dat niet gebeurde - zelf de raad geïnformeerd over de ontwikkelingen. Teleurgesteld in de afloop van het proces is hij niet. 'Niet meer althans', aldus Bull. 'Laten we zeggen dat we een wijze les geleerd hebben.' Hij ziet de toekomst positief tegemoet. 'We willen, en kunnen, nu weer vol gas geven, en investeren in het bedrijf. Eerst staat uiteraard de kerstshow op het programma, die door de recente ontwikkelingen met 600 vierkante meter wordt uitgebreid. En daarna? Daarvoor zijn er ideeën te over. Eén ding dat zeker is, is dat Tuincentrum Bull in Beuningen blijft', besluit hij.