Afbeelding
Foto: Eigen foto

De vele mogelijkheden van Blijplaats in Wamel

Zaken

WAMEL - Het oude gemeentehuis van Wamel staat er florissant en uitnodigend bij. In zijn geschiedenis sinds de bouw rond 1840 heeft het diverse bestemmingen gehad, nadat het in 1899 zijn functie als gemeentehuis verloor. Als boerderij en woonhuis en als Klein Grut: een groepsaccommodatie, natuurvoedingswinkel en gelagkamer. En nu is het Blijplaats.

De kans deed zich voor om het pand over te nemen van zijn vader en Moek Megens besloot in 2016 samen met zijn vrouw Jannie Nap het pand nieuw leven in te blazen met Blijplaats, een groepsaccommodatie, bed and breakfast en gelegenheid voor vergaderen, cursussen en kleine vieringen. Amsterdam werd vaarwel gezegd en voor Moek was het, als geboren Wamelnaar, thuiskomen in zijn geboortehuis. Voor Jannie, geboren in Benschop en destijds ruim elf jaar woonachtig in respectievelijk Utrecht en Amsterdam, een lichte cultuurschok.

Unieke plek

Moek vertelt: 'Na tien jaar in de evenementenbranche als facility manager gewerkt te hebben, begon het te kriebelen om iets voor onszelf te starten. Jannie werkte in de zorg en die combinatie maakte het ideaal om dit samen te gaan runnen.' Jannie: 'Blijplaats is een unieke plek, een sfeervolle boerderij, wat voor de meeste gasten een meerwaarde is. We hebben de kamers ingericht met persoonlijke spullen en gezellige zithoekjes, dat geldt ook voor de tuin. Mensen zeggen dat dit het zo aantrekkelijk maakt om bij ons te zijn.'

Moek vult aan: 'Alles is bij ons mogelijk, een plek voor alle mensen, voor elke doelgroep om te ontspannen, samen te zijn en zichzelf te zijn. In het weekend richten wij ons op de groepsaccommodatie en doordeweeks staan de deuren open voor overige activiteiten. Ook de omgeving biedt veel, zoals wandelen in de uiterwaarden, fietsen langs de Waal of stadjes als Buren en Ravenstein bezoeken.'

Dromen

Voor Moek en Jannie is dit pas het begin. 'We hebben nog een lang ideeënlijstje en vele dromen, sommige houden we nog geheim.' Maar Blijplaats zou bijvoorbeeld een mooie trouwlocatie zijn of een plek waar Jannie haar kwaliteiten op het gebied van de zorg verder zou kunnen vormgeven. 'Boven alles moet Blijplaats een plek zijn waar je graag komt, welke inspireert en je een blij gevoel geeft', besluiten ze. Zie ook: www.blijplaats.com.

Door Anne-Bregtje Schelfhout