Logo demaasenwaler.nl

Geld voor muziekproject senioren

DRUTEN - De Nieuwe Muziekschool heeft een bijdrage van 10.000 euro ontvangen van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie in het kader van Kinderen Maken Muziek. Met deze extra bijdrage kan De Nieuwe Muziekschool 'Muziek = Klasse Senior' opzetten, waar ouders en grootouders van de muzikanten aan kunnen deelnemen.

Kinderen Maken Muziek is in schooljaar 2011/2012 opgezet voor de groepen 5 van IKC De Kubus onder de noemer Muziek  = Klasse. Nu was er de mogelijkheid om een bijdrage aan te vragen voor uitbreiding of verdieping van deze lessen. De Nieuwe Muziekschool wil graag meer betekenen voor ouders en grootouders. Met deze aanvraag ontstond de mogelijkheid om deze lessen voor volwassenen op te starten. De (groot)ouders kunnen samen met de kinderen thuis oefenen. Ook onder lestijd gaan ze regelmatig samen spelen en  bij optredens staat een meer-generatie orkest op de planken. Wat is er nu leuker dan samen met je (groot) ouders muziek te maken? De Nieuwe Muziekschool is dan ook erg blij dat deze aanvraag gehonoreerd is. De lessen aan de leerlingen van de groepen 5 bij IKC de Kubus zijn gestart op 31 augustus, de lessen Muziek = Klasse Senior starten 12 oktober met een instrumenten-kennismaking.

Kinderen Maken Muziek is een uniek samenwerkingsverband tussen het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het doel is dat zoveel mogelijk kinderen samen een muziekinstrument leren bespelen en de muziek tot contact tussen groepen mensen leidt. Het Oranje Fonds streeft ernaar dat iedereen mee kan doen in de samenleving en niemand er alleen voor staat. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten met geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert het meedoen aan cultuur. Iedereen verdient de kans om op zijn of haar eigen manier met cultuur bezig te zijn. Op school en in de vrije tijd. Daarom geeft het Fonds subsidies aan bijzondere culturele initiatieven in het hele land.

Meer berichten