Logo demaasenwaler.nl
Sharon Vas, winnares in 2017.
Sharon Vas, winnares in 2017. (Foto: Ger Loeffen)

Genomineerden Kaliber Cultuurprijs 2018 bekend

BEUNINGEN - e genomineerden voor de tweede editie van de Kaliber Cultuurprijs 2018 zijn bekend. Uit de vele inzendingen heeft de jury bestaande uit oud-wethouder Cees van Ingen, teamontwikkelaar Suzanne van Emden, interieurarchitect Ben van Duin, ondernemer in de gezondheidszorg Diana Bijl en winnares van 2017 Sharon Vas op zorgvuldige wijze de vijf gelukkigen gekozen.

Daarbij is ook dit jaar gekeken naar verbindingen die met de samenleving werden gelegd, de veelzijdigheid van de kandidaten en het verhaal wat zij delen met de Beuningse gemeenschap. De genomineerden vertegenwoordigen een breed scala aan disciplines en leeftijden en laten opnieuw zien hoe mooi en divers de Beuningse cultuur zich ontwikkelt.

De genomineerden voor de Kaliber Cultuurprijs 2018 zijn: Stichting Historisch Besef Beuningen (geschiedenis), Koninklijke Fanfare U.L.T.O. (muziek), Henk Hage (kunst), Theater Over en Weer (theater) en Filmproject 'De Overtocht' (film).

Bekendmaking
Op woensdag 21 november 2018 zal in Theater De Molen van het Molenhuis in Beuningen de tweede editie van de bekendmaking van de Kaliber Cultuurprijs plaatsvinden en wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze ontvangt niet alleen een fraaie oorkonde, maar tevens een geldbedrag van € 2.500.

Initiatiefnemer voor de Kaliber Cultuurprijs is Kaliber Adviseurs, een organisatie met stevige wortels in Beuningen en de regio Maas en Waal. Ook Ger Loeffen en Willeke Guelen zijn betrokken bij dit voor Beuningen unieke evenement. De Kaliber Cultuurprijs wordt van harte onderschreven door de gemeente Beuningen, Stichting Perspectief en de Harten4 Groep.

Meer berichten